Taxatie van boeken, bijbels en prenten

26 november 2021, van 13:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: vanaf € 5,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt op vrijdag 26 november naar de Bibliotheek Waalwijk om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Van enkele boek tot grotere partijen

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Kosten voor een taxatie zijn 5 euro per 5 tot ca. 10 boeken. Waaronder ook series als 1 item bedoeld worden. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken voor 1800 bijvoorbeeld. Je krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

Denk je een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (hand ingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 26 november
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk
Kosten: vanaf € 5,00 euro