De Zeven Zonden van Brabant expositie

7 december 2021, 09:00 t/m 27 februari 2022, 17:00 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De zeven hoofdzonden zijn één grote spiegel. Zowel voor ieder van ons individueel, als voor ons als maatschappij. In deze verkenning bekijkt BrabantKennis de Zeven Zonden van Brabant. Niet om in vroeger vast te blijven zitten, maar om ervan te leren. Niet omdat de Brabanders zondiger zijn dan andere Nederlanders, maar omdat Brabanders kritisch op zichzelf durven te zijn. En niet om het verleden te veroordelen, maar om de toekomst te openen.

Op het Stadsbalkon in de LocHal, op deze historische locatie vol boeken, vol verleden én actualiteiten, vormt de expo een bijzondere combinatie van verleden, heden en toekomst; een actuele kijk op de reeds 500 jaar oude hoofdzonden.

Expositie

Alle podcasts, illustraties en artikelen uit de verkenning komen samen in deze pop up expo die sinds 2020 door Brabant trekt. Gun jezelf een moment van bezinning en neem plaats in de kerkbanken. Beluister bijzondere reportages en verrassende gesprekken met experts. Kijk vanuit een nieuw perspectief naar de Brabantse zonden en ontdek de lessen die we eruit kunnen trekken voor de toekomst.

Geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch ontwierp illustrator Maus Bullhorst (Volkskrant, Trouw) zeven illustraties waarin de Brabantse verhalen van de zeven zonden worden verteld. Deze illustraties staat centraal in de pop up expo, waar zij tot leven komen in imposante, manshoge, transparante panelen.

Kijk, luister en spiegel je mee?

Praktische informatie

Datum: dinsdag 7 december 2021 t/m zondag 27 februari 2022
Tijd: tijdens openingstijden van de Bibliotheek LocHal
Locatie: StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis