Donderdagochtendplein Goirle

10 maart 2022, van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedere donderdagochtend zitten er verschillende organisaties bij elkaar in de Bibliotheek Goirle om jou verder te helpen. Heb je vragen bijv. over taal, beter leren lezen of rekenen, digivaardigheden, digitale inzichten, leuke uitstapjes of over financiën? Dan kun je deze ochtend terecht met je vragen.

Praktische informatie

Datum: elke donderdagochtend
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Goirle

Met welke vragen / bij welke instanties kun je terecht?

Taalhuis

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou. Het Taalhuis biedt hulp op maat aan iedereen. Voor mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, maar zeker ook aan mensen met Nederlands als moedertaal. Tijdens dit spreekuur kun je, met hulp van een Taalhuis-medewerker, in je eigen tempo oefenen met lezen, schrijven, rekenen of werken op de computer. Als je graag nog meer wilt leren, dan kan de vrijwilliger je ook tips geven over andere interessante activiteiten, workshops of cursussen.


Inloopspreekuur Klik & Tik

Op jouw eigen tempo kennismaken met de computer / Ipad? Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training.


Informatiecafé de Beurs door Stichting Formulierenbrigade gemeente Goirle

De Formulierenbrigade helpt (vrijblijvend en gratis) bij jouw financiën. Door bijvoorbeeld het invullen van allerlei formulieren/papieren, maar ook bij aanvragen van voorzieningen. De brigade bestaat uit een groep van vrijwilligers, die zich hebben gespecialiseerd in het invullen van diverse formulieren, of dat nu belastingen zijn of aanvragen voor een gemeentelijke regeling, of diverse toeslagen. 

De doelstelling van de brigade, die werkt in de vorm van een stichting, is tweeledig;
• het geven van informatie en advies over alle mogelijke regelingen en,
• het bieden van gratis hulp bij het invullen van de (vaak ingewikkelde) formulieren.


Dat Treft!

Sociaal werkers van Contour de Twern helpen je graag bij (persoonlijke) vraagstukken. Dat Treft! is een laagdrempelige inloop van sociaal werk onder het genot van een kopje koffie of thee.


Gôolse Gids live

www.goolsegids.nl is een overzicht in digitale vorm, van organisaties en activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, sport en cultuur binnen de gemeenten Goirle en Riel. De site is gericht op de niet digitaal vaardige gebruiker. Er wordt verwezen naar lokale websites. Zijn bepaalde faciliteiten niet in de gemeente aanwezig dan worden regionale- of landelijke- voorzieningen genoemd. De site is op telefoon, tablet en computer te bezoeken en is onafhankelijk en objectief.


OpstapBus Goirle-Riel

In Goirle en Riel doen wij iets moois doen om de eenzaamheid te parkeren, mooie herinneringen maken en de zelfredzaamheid verhogen. Samen op stap naar o.a. een grand-café, muziek- of dansmiddag, genieten van een verrassingstocht, tuincentrum, museum of theater; dat kan met de OpstapBus! Altijd gezellige en interessante uitjes voor actieve senioren. In onze 9-persoons-bus ontmoeten deelnemers andere dorpsgenoten wat bijdraagt aan het versterken van het netwerk (nu al ruim 140 leden!), nieuwe vrienden maken en vooral samen veel plezier beleven is ons motto!

Elke 2e donderdag van de maand is het nieuwe programma bekend bij onze leden. Voor (nog) niet-leden hebben we boekjes klaarliggen. Reserveren kan vanaf de 3e donderdag van de maand vanaf 10 uur. Kijk en boek via de website www.opstapbusgoirleriel.nl. Op donderdagochtend zijn we ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-38789271.