Spreekuur rechtwijzer

25 januari 2022, van 14:00 tot 16:00 | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kom dan naar het spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

Waarmee kun je bij het spreekuur terecht?

De vragen die je tijdens het spreekuur kunt stellen kunnen gaan over de volgende onderwerpen: schulden, scheiden, werk, de overheid, wonen en consumenten. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over je relatieproblemen of als je wilt scheiden. Wie een conflict heeft op het werk kan ook bellen voor advies. En wie meer wil weten over het aanvechten van een beslissing van de gemeente over een uitkering kan ook gratis terecht bij Rechtwijzer.

Eerste Hulp Bij Oplossingen van Rechtwijzer

Op de website www.rechtwijzer.nl zie je met welke problemen je nog meer terecht kunt bij het spreekuur. Daar vind je ook de Rechtwijzer EHBO (Eerste Hulp Bij Oplossingen). Die is er voor iedereen die grip en overzicht wil krijgen en op zoek is naar oplossingen. Deze EHBO helpt je misschien ook al een eind op weg om te weten wat je moet doen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 25 januari
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: workshopruimte 0.5, de Bibliotheek LocHal
Kosten: gratis

Het juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op weg te helpen, ook het Juridisch Loket is hierbij betrokken.