Interactieve voorstelling: "Maar eerst ving ik een monster".

5 februari 2022, van 15:15 tot 16:00 | Ontmoetingscentrum ’t Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout (de Bibliotheek Udenhout)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 26 januari t/m 5 februari om draait in de bieb. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met van leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’, van Tjibbe Veldkamp. Op zaterdag 5 februari rol je, met je pyjama van je middagslaapje misschien nog aan, of vanuit je sportclubje 's ochtends zo de bibliotheek in. Ofwel: het theater in. Kom gezellig meedoen, want in theater 't Plein is er weer een fijne peuter/kleutervoorstelling.

Maar eerst ving ik een monster

Janine van het Oisterwijkse jeugdtheater van Niks & van Alles speelt een deel van het bekroonde prentenboek na. Gezellig in pyjama, op haar slaapkamer. Ze is niet bang voor monsters. WELNEE, ze wil ze juist vangen! Dit prettige boek draait "de angst" voor monsters juist om. Het wordt grappig. Janine brengt fysiek theater, mooi om naar te kijken, lekker om naar te luisteren en heel fijn om ZELF mee te doen! Er zijn ook enkele live-liedjes en er is veel ruimte voor de kinderen om mee te spelen én te bewegen, want monsters zitten NOOIT stil!

Er is ook aandacht voor enkele andere titels uit de prentenboeken Top 10.
Als je wil, mag je in pyjama komen hoor!

Praktische informatie

Datum: zaterdag 5 februari
Tijd: zaal open: 15.05 uur, start om 15.15 tot 16.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum ’t Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout
Kosten: gratis
Leeftijd: 2 t/m 6 jaar
Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek tijdens service uren of via udenhout@bibliotheekmb.nl

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

En… alle kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek, krijgen een vingerpopje cadeau!

Wedstrijd

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er een actieve peuterquiz, voor peuters/kleuters en hun ouders. De quiz is opgebouwd rondom de 10 mooiste prentenboeken van het jaar. Je kunt hiermee een leuke prijs winnen.

NVD22