Jeugd leesclub

29 juni 2022, van 15:30 tot 17:30 | Elke week | de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Connect2Jeugd organiseert vanaf februari een vrolijke leesclub in de Bibliotheek Wagnerplein. In de werkplaats van de bieb kunnen basisschoolleerlingen aansluiten om lekker samen te lezen.

Structureel lezen: wie leest, leert de wereld kennen!

Goed kunnen lezen is een van de belangrijkste basiscompetenties om op latere leeftijd volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Tegelijkertijd daalt het leesplezier en de leesmotivatie van de jeugd met de leeftijd mee. Connect2Jeugd start daarom vanaf 23 februari een vrolijke en energieke leesclub voor kinderen in Tilburg Noord.

De leesclub zal wekelijks plaatsvinden op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Wagnerplein. Hier kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar samen met leeftijdsgenoten andere werelden ontdekken en creativiteit op doen. Het doel van de leesclub is om structureel lezen te bevorderen ten behoeve van de leesvaardigheid en woordenschatontwikkeling van kinderen. Met name van kinderen die in kwetsbare gezinnen en in een taalarme omgeving opgroeien.

Ondersteuning van de leesclub

Tijdens de leesclub zijn begeleiders van Connect2Jeugd aanwezig om ondersteuning te bieden aan kinderen. Bijvoorbeeld bij het lezen, het ontdekken van het boekenaanbod van de bieb en het achterhalen van de betekenis van moeilijke woorden. Maar denk ook aan het bieden van subactiviteiten zoals leesbingo, boekenbattle, presentatie boekverslag, boekenlegger maken en boekenpraat.

Praktische informatie

Datum: iedere woensdagmiddag
Tijd: 15.30 – 17.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Wagnerplein, Wagnerplein 4, Tilburg
Kosten: gratis
Leeftijd: 7 tot 13 jaar
Aanmelden: bij Hiwi AbdelJabar via 0615598213 (telefoon/WhatsApp) of via h.abdeljabar@connect2jeugd.nl. Ook voor vragen kan er contact opgenomen worden met Hiwi. Door de coronamaatregelen is er beperkt plaats in de leesclub. Aanmelden is daarom verplicht.