Muziektheater 'Maar eerst ving ik een monster'

5 februari 2022, van 11:00 tot 11:45 | de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 26 januari t/m 5 februari om draait in de bieb. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met van leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’, van Tjibbe Veldkamp. Op zaterdag 5 februari rol je, met je pyjama van je middagslaapje misschien nog aan, of vanuit je sportclubje 's ochtends zo de bibliotheek in. Ofwel: het theater in. Kom gezellig meedoen tijdens deze fijne peuter/kleutervoorstelling.

Maar eerst ving ik een monster

Nee, ik ga niet slapen
ik heb nog veel doen
moet twintig monsters vangen
ik geef ze van katoen!
Dan een slokje water
en naar het toilet
en heel misschien, echt héél misschien
ga ik dan naar bed.

Marianne neemt de kinderen mee in haar fantasiewereld. Je kunt zoveel leuke avonturen bedenken als je niet wil slapen! Een interactieve voorstelling vol muziek, humor en fantasie.

Ze speelde 3,5 jaar de solovoorstelling nijntje op de fiets en maakte al eerder voorstellingen voor de Nationale Voorleesdagen.

Er is ook aandacht voor enkele andere titels uit de prentenboeken Top 10.
Als je wil, mag je in pyjama komen hoor!

Praktische informatie

Datum: zaterdag 5 februari
Tijd: 11.00 tot 11.45 uur
Locatie: de Bibliotheek Wagnerplein
Kosten: gratis
Leeftijd: 2 t/m 6 jaar
Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek tijdens service uren of via wagnerplein@bibliotheekmb.nl

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

En… alle kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek, krijgen een vingerpopje cadeau!

NVD22