De macht van burgerberaden | Interview met schrijfster Eva Rovers

16 februari 2022, van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Kosten: livestream €7,50 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Eva Rovers is 16 februari 2022 te gast in de interviewreeks ‘Rondje Brabant Presenteert’. Rovers schrijft de laatste jaren hoofdzakelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen. Zij ziet hiervoor een belangrijke rol weggelegd voor burgerberaden.

Eva Rovers schrijft hoofdzakelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen en over de urgentie van de klimaatcrisis. In de Tegenlicht-uitzending 'Top der Onmisbaren' legt ze uit hoe burgerberaden boze burgers veranderen in betrokken burgers. Samen met Denker des Vaderlands Daan Roovers publiceerde ze hierover ook een opiniestuk in NRC.

Op 22 april - Earth Day - verscheen vorig jaar onder Eva's redactie Nu het nog kan, een boek van Extinction Rebellion Nederland bij uitgeverij De Bezige Bij. Nu het nog kan barst van de urgente en schurende verhalen over de klimaatcrisis en wat we daar (nu nog) aan kunnen doen. Met bijdragen van o.a. Jan Terlouw, Marjan Minnesma, David Van Reybrouck, Kate Raworth, Jelmer Mommers, Vandana Shiva, Jan Rotmans en Tim Fransen.

Eva Rovers is tevens auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch.

Praktische informatie

Je kunt het interview op woensdag 16 februari live bijwonen in de Bibliotheek Helmond, of volgen via de livestream. Voor beide moet je van tevoren een ticket reserveren. Tickets voor het live bijwonen van de avond kosten €12,50 euro en tickets voor de livestream €7,50 euro.

Er komt na afloop van het event géén opname beschikbaar.

Lees nu alvast van Eva Rovers:

Rondje Brabant Presenteert: elke maand een live gestreamd interview

Van jouw eigen Bibliotheek zie je hopelijk wel eens een agenda voorbijkomen. Maar of er in andere Brabantse Bibliotheken ook interessante activiteiten zijn?

Zeker! Maar we kunnen ons voorstellen dat je die niet zo in beeld hebt. Toch jammer, zeker nu we als Bibliotheken steeds meer online activiteiten aanbieden. Of zo’n online talk nu plaatsvindt in de Bibliotheek Breda, Den Bosch of Eindhoven – als je kijkt vanuit je eigen woonkamer, maakt dat eigenlijk niet meer uit.

Daarom hebben we als Brabantse Bibliotheken de handen ineengeslagen. Iedere maand nodigen we een interessante spreker uit op een andere locatie in Brabant. Die gast wordt steeds geïnterviewd door journalist Theo Verbruggen. Met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream zodat je het gesprek ook thuis kunt volgen – gewoon vanaf de bank.