[geannuleerd] Ouders Meet-Up Online: thema Help! mijn kind is online

23 maart 2022, van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Kosten: € 5,00 euro (vooraf ticket kopen)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek organiseert elke maand een Ouders Meet-Up voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Aan de hand van een thema wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan. Samen met Lonneke Sanders en Lucinda Bienert gaan we over de diverse thema’s in gesprek en geven we je tips hoe je als ouders de besproken thema’s het beste kunt aanpakken, samen met je kind. Deze avond staat in het teken van kinderen en Online gaan. Daar gaan we samen dieper op in en we delen met elkaar onze ervaringen en tips. Schuif jij ook aan?

Help! mijn kind is online

Digitale media maken de wereld met een paar klikken heel klein. Meestal is het een leuke ervaring maar af en toe kan het ook confronterend of bedreigend zijn.

De ouders van nu zijn opgegroeid in een tijd waarin er vaak via sociale controle een beetje in de gaten werd gehouden wat er speelde.
In dit digitale tijdperk zijn er andere manieren nodig om in contact te blijven staan met je kind. Veel ouders geven aan dat ze het lastig vinden om goede afspraken te maken. Hoe ga je het gesprek aan met je kinderen. Hoe maak je gezonde, verstandige en realistische afspraken rondom mediagebruik zonder daar hele discussies over te krijgen?

In deze bijeenkomst gaan we hiermee samen aan de slag:
• Waar moet ik als ouder op letten, wat kunnen kinderen online allemaal tegenkomen.
• Waar kan ik terecht als zaken uit de hand lopen of als ik advies wil hebben
• Waar vind ik betrouwbare goede informatie rondom mediawijsheid
• Waar zijn kinderen online naar op zoek
• Welke media is geschikt voor je kind en welke niet

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 maart [geannuleerd]
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
*Locatie: online via Zoom - je ontvangt kort van tevoren een Zoomlink voor deelname aan de Ouders Meet-Up  
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: € 5,00 euro

Boek van Lonneke Sanders

Over de Ouders Meet-Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet-Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder) en Lucinda Bienert is lees- en mediaconsulent Bibliotheek Midden-Brabant. Zij zoomen iedere maand in op een ander thema.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.