Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering | Interview met wetenschapper Bart Verheggen

9 maart 2022, van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Kosten: livestream ticket €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Klimaatwetenschapper Bart Verheggen hoopt duidelijkheid te bieden in de veelheid aan -soms tegenstrijdige- informatie: hoe en waarom verandert het klimaat en hoe weten we dat eigenlijk? Welke risico’s kleven daaraan en hoe kunnen we die beperken?

Over klimaatverandering doen de meest uiteenlopende verhalen de ronde. De ene krantenkop vraagt zich af: ‘Hoezo opwarming?’ terwijl elders valt te lezen: ‘De mensheid stevent af op een klimaatcatastrofe’. In het publieke debat lopen de meningen over klimaatverandering sterk uiteen, ook over feitelijke aspecten die wetenschappelijk gezien heel helder zijn.

Dr. Ir. Bart Verheggen, klimaatwetenschapper en docent aan de Amsterdam University College, oprichter van het invloedrijke blog KlimaatVeranda.nl en auteur van het boek: “Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering”, zal in begrijpelijke taal uitleggen wat er zoal bekend is over klimaatverandering, hoe we dat dan weten, en hoe deze wetenschappelijke inzichten in het publieke debat soms geweld worden aangedaan.

Naast de basale wetenschappelijke inzichten komen ook veelgehoorde misvattingen aan bod. Verheggen ontleedt de argumentatie achter dergelijke misvattingen, zodat mensen misinformatie sneller kunnen herkennen.

Praktische informatie

Je kunt het interview op woensdagavond 9 maart live bijwonen in de Bibliotheek Dommeldal, of volgen via de livestream. Voor beide moet je van tevoren een ticket reserveren. Tickets voor het live bijwonen van de avond kosten €12,50 en tickets voor de livestream €7,50.

Er komt na afloop van het event géén opname beschikbaar.

Lees nu alvast van Bart Verheggen:

Rondje Brabant Presenteert: elke maand een live gestreamd interview

Van jouw eigen Bibliotheek zie je hopelijk wel eens een agenda voorbijkomen. Maar of er in andere Brabantse Bibliotheken ook interessante activiteiten zijn?

Zeker! Maar we kunnen ons voorstellen dat je die niet zo in beeld hebt. Toch jammer, zeker nu we als Bibliotheken steeds meer online activiteiten aanbieden. Of zo’n online talk nu plaatsvindt in de Bibliotheek Breda, Den Bosch of Eindhoven – als je kijkt vanuit je eigen woonkamer, maakt dat eigenlijk niet meer uit.

Daarom hebben we als Brabantse Bibliotheken de handen ineengeslagen. Iedere maand nodigen we een interessante spreker uit op een andere locatie in Brabant. Die gast wordt steeds geïnterviewd door journalist Theo Verbruggen. Met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream zodat je het gesprek ook thuis kunt volgen – gewoon vanaf de bank.