[geannuleerd] Het recht om te zijn: in gesprek met Kefah Allush

7 april 2022, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: €10,- euro incl. koffie en thee

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdagavond 7 april is Kefah Allush te gast in Het VerhalenHuis, als tweede gast binnen de reeks 'Het recht om te zijn'. Allush maakte tv-programma’s over het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zoals ‘Oases in de Oriënt’ en ‘Oases in de lage landen’. Hij gaat in gesprek met Thea van Blitterswijk, theoloog en directeur van het Ronde Tafelhuis. Dit gesprek kun je bijwonen óf vanuit huis volgen via een livestream.

Kefah Allush

Kefah Allush (Nablus, 1969) is bekend als presentator van Op 1, schrijver en programmamaker. In een interview noemde hij zichzelf, als migrantenkind, ‘de eeuwige buitenstaander’. “Daardoor heb ik een andere blik. Ik voel me erg thuis in Nederland, maar ook net even anders”. 

Boeken van Kefah Allush

  • Kefah Allush De munt van Judea

    Bij een internationale zoektocht naar zijn verdwenen Palestijnse vader ontdekt een Nederlandse tv-journalist een oud familiegeheim.

    Gedrukt boek

  • Kefah Allush De munt van Judea

    Bij een internationale zoektocht naar zijn verdwenen Palestijnse vader ontdekt een Nederlandse tv-journalist een oud familiegeheim.

    E-book

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 april [geannuleerd]
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Het VerHalenHuis, Wagnerplein 4
Kosten:
€10,- euro incl. koffie en thee

'Het recht om te zijn' is mede mogelijk gemaakt door Het VerHalenHuis, Het Ronde Tafelhuis en de Bilbiotheek Wagnerplein.

Over de reeks 'Het recht om te zijn'

Hoe kijken wij naar onszelf en hoe belangrijk vinden wij het hoe anderen naar ons kijken? Bestaat er zoiets als ‘Nederlandse identiteit’? Kijken wij anders naar mensen die zeggen uit Beiroet te komen, of uit Marakesh, of uit Assen of Delfzijl? Wil niet ieder van ons vooral gezien worden als mens, in álle facetten van ons zijn? Heeft niet ieder van ons het Recht om te zijn? Daarover gaat een serie bijeenkomsten in het VerHalenHuis. Een huis waar dagelijks Tilburgers binnen stappen, geboren in alle delen van de wereld. Mensen zoals wij allemaal. Met eigen hoop en verlangen, maar ook pijn, verdriet en beslommeringen. En waar mensen elkaar ontmoeten komt verbinding tot stand, die ons altijd weer brengt bij die vraag: mag ik zijn wie ik echt wil zijn, wie ik ten diepste ben?

De Bibliotheek Wagnerplein en Het Ronde Tafelhuis nodigen sprekers van formaat uit in het VerHalenHuis, die ieder vanuit een eigen invalshoek vertellen over ‘het recht om te zijn’. In een spannend gesprek worden zij uitgedaagd om te laten zien hoe identiteit gevormd wordt. Ook vragen we iedere gast naar inspirerende boeken- en filmtips. Die tips staan centraal tijdens de twee avonden volgend op de eerste gespreksavond met een gast. Tijdens de Boekentafel bespreekt collectioneur Leonoor van Dam de boeken die zijn geschreven en/of zijn getipt door de gast. Daarna volgt de Filmavond, waarop we de film vertonen die voor de gast van betekenis is. 

Het volledige programma van Het recht om te zijn ziet er als volgt uit:

SDG’s & samenleven in de Bibliotheek

Van de wereld een betere plek maken – als Bibliotheek dragen we samen met inwoners op vele manieren bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Zo sluit deze activiteit aan bij SDG 10 (ongelijkheid verminderen).

Kijk hier voor meer rondom het thema samenleven: www.bibliotheekmb.nl/samenleven