[geannuleerd] Ouders Meet-Up Online: thema Lentekriebels

13 april 2022, van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Kosten: € 5,00 euro (vooraf ticket kopen)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek organiseert elke maand een Ouders Meet-Up voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Aan de hand van een thema wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan. Samen met Lonneke Sanders en Lucinda Bienert gaan we over de diverse thema’s in gesprek en geven we je tips hoe je als ouders de besproken thema’s het beste kunt aanpakken, samen met je kind. Deze avond staat in het teken van Lentekriebels. Daar gaan we samen dieper op in en we delen met elkaar onze ervaringen en tips. Schuif jij ook aan?

Lentekriebels: Help! Wat vertel ik mijn jonge kind over seksualiteit?

Kinderen zijn nieuwsgierige en leergierige wezens, dat vinden we doorgaans fantastisch, maar vaak als er vragen gesteld worden over seksualiteit worden veel ouders een beetje nerveus. Als je weet hoe de ontwikkeling van seksualiteit bij kinderen verloopt en duidelijkheid krijgt over wat belangrijk is in jouw begeleiding daarbij, dan kan die nervositeit plaats maken voor zelfvertrouwen als het gaat om dit thema. Vaak denken ouders dat dit onderwerp pas en keer in de puberteit langs zal komen, maar juist al vanaf de peuter en kleuterleeftijd wordt de basis voor een gezonde seksuele ontwikkeling gelegd en is het goed om je bewust te zijn van wat kinderen nodig hebben en jij hen daarin kunt bieden.

Dat is waar we het deze avond over gaan hebben. Een avond voor ouders van jonge kinderen die graag meer handvaten willen en ervaringen willen delen over dit thema, dat heel luchtig kan zijn, maar soms wat complex voelt. We zorgen dat je met nieuwe kennis, inspiratie en vertrouwen uit de meet up komt, waarbij Lucinda je zal voorzien van de beste boekentips en Lonneke haar pedagogische kennis en tips zal delen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 13 april [geannuleerd]
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
*Locatie: online via Zoom - je ontvangt kort van tevoren een Zoomlink voor deelname aan de Ouders Meet-Up
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: € 5,00 euro

Boek van Lonneke Sanders

Over de Ouders Meet-Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet-Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder) en Lucinda Bienert is lees- en mediaconsulent Bibliotheek Midden-Brabant. Zij zoomen iedere maand in op een ander thema.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.