Ouders Meet-Up Online: thema Woede bij kinderen

18 mei 2022, van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Kosten: € 5,00 euro (vooraf ticket kopen)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek organiseert elke maand een Ouders Meet-Up voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Aan de hand van een thema wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan. Samen met Lonneke Sanders en Lucinda Bienert gaan we over de diverse thema’s in gesprek en geven we je tips hoe je als ouders de besproken thema’s het beste kunt aanpakken, samen met je kind. Deze avond staat in het teken van Woede. Daar gaan we samen dieper op in en we delen met elkaar onze ervaringen en tips. Schuif jij ook aan?

Woede bij kinderen

Woede is misschien wel de lastigste emotie om als ouder te begeleiden. Het ontstaat bijvoorbeeld als gevoelens erg in de war raken, het systeem overbelast is of als grenzen fors overschreden worden. Met boosheid of woede is op zich staand niets mis, sterker nog: het is een hele nuttige emotie. Maar hoe kun je je kind helpen de woede op een helpende manier ruimte te geven? Hoe kun je je kind leren dat boosheid je informatie geeft en oké is, maar ze ook begrenzen in gedrag dat schadelijk kan zijn?

Een interessant thema om samen te belichten in deze Ouders Meet-Up. We wisselen onze ervaringen uit en Lonneke deelt haar kennis en tips over woede bij kinderen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 18 mei
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
*Locatie: online via Zoom - je ontvangt kort van tevoren een Zoomlink voor deelname aan de Ouders Meet-Up
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: € 5,00 euro
Aanmelden: via eventbrite

Boek van Lonneke Sanders

Over de Ouders Meet-Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet-Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder) en Lucinda Bienert is lees- en mediaconsulent Bibliotheek Midden-Brabant. Zij zoomen iedere maand in op een ander thema.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.