Taalhuis Spreekuur

22 augustus 2022, van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Als je graag nog meer wilt leren over de Nederlandse taal of digitale vaardigheden, dan kunnen we je tips geven over andere interessante activiteiten, workshops of cursussen. Kom langs op een spreekuur en wij helpen je verder.

Hoeveel tekst kom jij tegen op een dag?

Als je zelf comfortabel bent met een goed boek, mooie teksten, of een goed gedicht denk je hier misschien niet zo over na.

Maar probeer je eens voor te stellen hoeveel geschreven tekst jij op een dag tegenkomt: het krantje bij het ontbijt, in de supermarkt, op weg naar je werk, op je werk, bij je hobby's, je huisadministratie.

Taalhuis

In Nederland heeft 1 op de 6 mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. 

In onze Taalhuisspreekuren op verschillende locaties is iedereen welkom die beter wil worden met deze drie basisvaardigheden:

  • Nederlands lezen of schrijven
  • Rekenen
  • Omgaan met de computer

Het Taalhuis biedt hulp op maat aan iedereen - mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, maar zeker ook aan mensen met Nederlands als moedertaal.

Praktische informatie

Datum: maandag 30 mei, 27 juni, 25 juli, 22 augustus en 12 september
Tijd: 10.00 - 11.00 uur 
Locatie: de Bibliotheek LocHal
Kosten: gratis

Taalnetwerk Midden-Brabant is een samenwerking van: ContourdeTwern, de Bibliotheek Midden-Brabant, MST en wordt ondersteund door Stichting Lezen en Schrijven.

Vrijwilliger worden

Ook als je vrijwilliger wilt worden, of als organisatie meer wilt weten over het Taalhuis ben je welkom.
Meer info: www.taalhuismb.nl of tilburg@taalhuismb.nl

Heb jij goede ideeën? Wil je meedenken met het Taalhuis? Met onze activiteiten? Laat van je horen op onze kennisgroep in KennisCloud. 

Mobiele spreekuur

Dit ‘mobiele spreekuur’ is onderdeel van de Taalhuis zomercampagne. In de maanden mei, juni, juli augustus en september willen we extra aandacht vragen voor laaggeletterdheid en willen we extra hulp bieden.

Laten we er samen voor zorgen dat laaggeletterdheid iets is waar begrip voor is en het oplossen. (deze campagne is te volgen via de taalhuismb.nl website en via de kenniscloud-groep).