Energietransitie: van vliegschaamte naar hardrijdschaamte

29 juni 2022, van 19:30 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maarten van Andel en Fons Claessen nemen je in dit openbaar college op woensdag 29 juni in heldere taal mee in de uitdagingen van de energietransitie en komen met concrete tips voor thuis en op het werk.

Verduurzamen van energieverbruik

Natuurwetenschapper Maarten van Andel en duurzaamheidsexpert Fons Claessen duiden voor ons de stand van zaken in de energietransitie en nemen ons mee in mogelijke oplossingen. Wist je bijvoorbeeld al dat in de energietransitie het verduurzamen van energieverbruik veel belangrijker is dan het verduurzamen van energieopwekking? Genoeg gesprekstof voor een openbaar college van anderhalf uur in de LocHal waarbij ook gelegenheid is voor het stellen van vragen. 

Sprekers

Fons Claessen
Fons Claessen studeerde environmental public management aan de universiteit van Twente en werkte nadien als adviseur duurzame ontwikkeling bij de gemeente Nijmegen. Vanaf 2016 werkt hij bij Fontys, eerst als projectmanager voor het impulsteam circulaire economie, vanaf 2019 als programmamanager voor het centre of expertise circulaire transitie. Zijn expertises zijn duurzame ontwikkeling, stedenbouw, duurzaamheid, klimaat en energie, circulaire economie, project- en programmabeheer.

Maarten van Andel
Maarten van Andel studeerde organische chemie en is vanaf 2018 directeur Toegepaste Natuurwetenschappen bij Fontys Hogescholen. Daarvoor werkte hij als onderzoeker en directeur in de high-tech-industrie. Voor internationale energie- en duurzaamheidsprojecten heeft hij samengewerkt met wetenschappers en deskundigen van bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. Van Andel noemt zichzelf klimaatneutraal: hij is even bezorgd over het klimaat als over de maatregelen die het klimaat moeten redden. Hij schreef de non-fictie boeken ‘De groene illusie’ (2018) en ‘De groene kans’ (2020).

Praktische informatie

Datum: woensdag 29 juni
Tijd: inloop 19.00 uur, start 19.30 -21.00 uur
Locatie: KennisMakerijk (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Aanmelden: via dit formulier

Direct aanmelden via dit formulier

Boeken van Maarten van Andel

Fontys for Society

In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Meer informatie over onze colleges vind je op de website.