Voorleesspecial: Samen verbonden

21 juni 2022, van 09:30 tot 10:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op dinsdag 21 juni leest Lily interactief voor uit 'Rikki en zijn vriendjes" in de Bibliotheek Heyhoef. Deze gezellige ochtend sluiten we af met een knutselopdracht die over verbinding gaat. Zien we jullie ook?

Voorlezen aan kinderen

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

Bekijk alle komende voorleesmomentjes

Praktische informatie

Datum: dinsdag 21 juni
Tijd: 9.30-10.30 uur 
Locatie: de Bibliotheek Heyhoef
Kosten: gratis

Deze ochtend is georganiseerd i.s.m. met Comité 30juni1juli en ARGTilburg.

Keti Koti

Voor het negende achtereenvolgende jaar wordt in Tilburg de Keti Koti maand georganiseerd. In deze maand vinden activiteiten plaats in aanloop naar het Keti Koti feest op 1 juli, de viering van de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden op 1 juli 1863. Uiteraard hoort daar bij het herdenken van voorouders als slachtoffers van het slavernijsysteem. Het gaat hier immers om drie-en-een-halve eeuw vaderlandse geschiedenis. Dat is geen voetnoot of een zwarte bladzijde die is omgeslagen, maar een zwart hoofdstuk dat doorwerkt in het heden.

Op 30 juni worden de offers herdacht die slaafgemaakte voorouders hebben gebracht. Een dag later, 1 juli Keti Koti, wordt de vrijheid gevierd. Dat wil zeggen: vrijheid van lichaam en vrijheid van geest.

Programma: