Oertijd in het DigiLab: stel al je vragen aan een dino-expert

2 juni 2022, van 13:30 tot 17:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij helemaal gek op dinosauriërs en zou jij het liefst alles willen weten over de oertijd? Dan zit je in juni goed bij het DigiLab. Kom op donderdagen langs om al jouw dinovragen aan een paleontoloog te stellen en ontdek hoe onze 3D-printers echte fossielen kunnen kopiëren.

Dino-expert & fossielen 3D-printen

Elke donderdag is Jasper, een dino-expert van het Oertijdmuseum Boxtel, te gast in het DigiLab. Jasper is paleontoloog en weet dus alles over de oertijd en dinosaurussen. Heb je een vraag over dino’s of ben je benieuwd naar het beroep van een paleontoloog? Kom dan op donderdag langs en stel al je vragen aan Jasper! Met onze 3D-printers maken we dan levensechte kopieën van echte dinofossielen van het Oertijdmuseum, waar Jasper je alles over kan vertellen.

Praktische informatie

Datum: elke donderdag in de maand juni
Tijd: 13.30 - 17.30 uur
Locatie: DigiLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis

Of ga je liever zelf aan de slag?

Kom dan op elke andere dag langs om zelf een dino te ontwerpen, ga in de green screen studio op de foto met jouw favoriete dier uit de oertijd of bouw met ons mee tijdens een speciale editie van de online Minecraft Werkplaats op vrijdag 24 juni!

Omdat heel juni in het teken staat van de oertijd, kun je deze maand met onze apparatuur aan de slag om mee te doen aan allerlei oertijd-challenges. Van het ontwerpen van je eigen fantasiedino voor de 3D-printer tot het programmeren van een T-Rex in Minecraft!

DigiLab dinsdag t/m vrijdag

Tijdens de openingstijden van het DigiLab kun je altijd binnenlopen om te experimenteren met allerlei moderne technologieën: je kunt hier onder begeleiding van een medewerker bijvoorbeeld robots programmeren, je eigen 3D-printje ontwerpen of mooie bouwwerken in Minecraft maken.