Oertijd in het DigiLab

1 juni 2022, 13:30 t/m 30 juni 2022, 17:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Ben jij helemaal gek op dinosauriërs en zou jij het liefst alles willen weten over de oertijd? Dan zit je in juni goed bij het DigiLab. Kom langs om zelf een dino te ontwerpen of ga in de green screen studio op de foto met jouw favoriete dier uit de oertijd. Je kunt deze maand met onze apparatuur aan de slag om mee te doen aan allerlei oertijd-challenges. Van het ontwerpen van je eigen fantasiedino voor de 3D-printer tot het programmeren van een T-Rex in Minecraft!

Praktische informatie

Datum: dinsdag t/m zaterdag in juni
Tijd: 13.30 - 17.30 uur
Locatie: DigiLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis

Speciale editie van de online Minecraft Werkplaats

Op vrijdag 24 juni gaan we aan de slag in de online Minecraft Werkplaats. Je kunt dan vanuit je eigen huis in Minecraft met ons meebouwen in een speciale oertijd-wereld en tegelijkertijd onze livestream op YouTube bekijken. Paleontoloog Jasper schuift ook aan, dus als je nog iets wilt weten over dino’s is dit je ultieme kans om hem vragen te stellen tijdens het spelen!

Dino-expert & fossielen 3D-printen in het DigiLab

Elke donderdag is Jasper, een dino-expert van het Oertijdmuseum Boxtel, te gast in het DigiLab. Jasper is paleontoloog en weet dus alles over de oertijd en dinosaurussen. Heb je een vraag over dino’s of ben je benieuwd naar het beroep van een paleontoloog? Kom dan op donderdag langs en stel al je vragen aan Jasper! Met onze 3D-printers maken we dan levensechte kopieën van echte dinofossielen van het Oertijdmuseum, waar Jasper je alles over kan vertellen.

DigiLab dinsdag t/m vrijdag

Tijdens de openingstijden van het DigiLab kun je altijd binnenlopen om te experimenteren met allerlei moderne technologieën: je kunt hier onder begeleiding van een medewerker bijvoorbeeld robots programmeren, je eigen 3D-printje ontwerpen of mooie bouwwerken in Minecraft maken.