Samen op pad: voorlezen rondom het thema ‘Dementie’

23 september 2022, van 11:45 tot 12:25 | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Op vrijdag 23 september gaan we voorlezen rondom het thema ‘Dementie’ en laten we kinderen op een speelse en ‘groene’ manier kennismaken met dementie. Studenten van het ROC Tilburg Zorg & Welzijn organiseren een betekenisvolle dag rondom dementie. Een dag waarbij examenstudenten van de opleiding Verzorgende IG samenwerken, leren van en met elkaar en verbinding zoeken met o.a. bezoekers van de Bibliotheek LocHal, mensen met dementie en hun naasten.

ROC

Op vrijdag 23 september zullen zij in de ochtend van 10.15 uur tot 12.30 uur, in samenwerking met van Helvoirt Groenprojecten, een activiteit voor kinderen organiseren. Er zal voorgelezen worden uit kinderboeken waarbij het thema dementie centraal staat. Vervolgens gaan de studenten samen met de kinderen plantjes stekken die zij mogen planten op de Jeugdafdeling van de Bibliotheek LocHal. Als de stekjes sterk genoeg zijn, zullen de plantjes gedoneerd worden aan bewoners en hun naasten van zorgorganisatie de Wever.

Wereld Alzheimer Dag

Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Elk jaar vragen we aandacht voor dementie want het is, naast Covid, doodsoorzaak nummer 1. Eigenlijk krijgt iedereen ermee te maken. Of je nu zelf een diagnose krijgt of iemand uit je omgeving. Ieder uur komen er 5 mensen met een diagnose dementie bij.

Datum: vrijdag 23 september
Tijd: om 10.45, 11.00 en 11.45 uur (duurt steeds ca. 40 minuten)
Locatie: Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Voor wie: kinderen van 2 – 4 jaar (en hun ouders/opa’s en oma’s/verzorgers)’

Thema: Samen op pad

Het thema dit jaar is Samen op pad. Wij zijn samen op pad met Kunstloc Brabant, ROC Tilburg School voor Zorg en Welzijn, De Wever, Alzheimer Nederland afdeling Midden Brabant, De Geheugenwinkel en de gemeente Tilburg. Op 21 t/m 23 september organiseren we een drieluik. Over kunst en dementie op woensdag 21 september. Over dementie, natuur en technologie op donderdag 22 september en we sluiten af met een wandeling door Tilburg op vrijdag 23 september.

Meer programmering

In aanloop naar en tijdens Wereld Alzheimer Dag en de Week van de Dementie vindt er nog meer programmering plaats. Zoals de beleving in de expositie op het StadsBalkon, met expertwandelingen over het Stadsbalkon met de bekende psychiater en auteur Dirk de Wachter klinisch en psycholoog en auteur Manu Keirse en het voorlezen rondom dementie.