Samen op pad: een wandeling door de Tilburgse Spoorzone

23 september 2022, van 13:30 tot 15:30 | Trappenlandschap (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 23 september nodigen we je uit om daadwerkelijk “Samen op pad” te gaan. In en om de LocHal worden er diverse activiteiten georganiseerd die samen bezocht kunnen worden.

Wereld Alzheimer Dag

Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Elk jaar vragen we aandacht voor dementie want het is, naast Covid, doodsoorzaak nummer 1. Eigenlijk krijgt iedereen ermee te maken. Of je nu zelf een diagnose krijgt of iemand uit je omgeving. Ieder uur komen er 5 mensen met een diagnose dementie bij.

Thema: Samen op pad

Het thema dit jaar is Samen op pad. Wij zijn samen op pad met Kunstloc Brabant, ROC Tilburg School voor Zorg en Welzijn, De Wever, Alzheimer Nederland afdeling Midden Brabant, De Geheugenwinkel en de gemeente Tilburg. Op 21 t/m 23 september organiseren we een drieluik. Over kunst en dementie op woensdag 21 september. Over dementie, natuur en technologie op donderdag 22 september en we sluiten af met een wandeling door Tilburg op vrijdag 23 september.

Programma

In de middag, van 13.30 tot 15.30 uur, vindt er een wandeltocht plaats langs verschillende plekken in en rondom de Spoorzone, om aandacht te schenken aan het thema 'Samen op pad'. De wandelroute van 1,5 km heeft als start- en eindpunt de LocHal . Op een aantal plekken langs deze route zullen activiteiten plaats vinden. Op het Energieplein kun je bijvoorbeeld komen kijken of meedoen aan een sportieve activiteit. In de Clarissenkapel aan de Lange Nieuwstraat kunt je luisteren of meezingen met het Geheugenkoor en als afsluiter mag je een wens op een 'vergeet me nietje' schrijven die je in de 'belevingsboom' kunt hangen in de Bibliotheek LocHal.

Je krijgt een kaartje met daarop de route. Daarnaast is de route versierd met ‘vergeet me nietjes’ die zijn gemaakt door de kinderen van basisschool De Stappen en bewoners van Joannes Zwijsen en de Bijsterstede.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 23  september
Locatie: Trappenlandschap (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Voor wie: voor iedereen die geïnteresseerd is/te maken heeft met het thema ‘dementie’
Deelnemen: je kunt de wandeling lopen tussen 13.30 en 15.30 uur met behulp van de plattegrond

ROC

Studenten van het ROC Tilburg Zorg & Welzijn organiseren samen met bovengenoemde partijen een betekenisvolle dag (met in de ochtend ook een voorleesactiviteit). Een dag waarbij examenstudenten van de opleiding Verzorgende IG samenwerken, leren van en met elkaar en verbinding zoeken met o.a. bezoekers van de Bibliotheek LocHal, mensen met dementie en hun naasten.

Meer programmering

In aanloop naar en tijdens Wereld Alzheimer Dag en de Week van de Dementie vindt er nog meer programmering plaats. Zoals de expertwandelingen over het StadsBalkon met prominente gastsprekers zoals Dirk de Wachter, Manu Keirse en Leo Bormans.