Heb jij er altijd al van gedroomd een kinderboek te schrijven?

19 oktober 2022, 08:00 t/m 2 januari 2023, 23:30 | online(*)

Kosten: gratis

Grijp dan nu je kans en doe mee aan deze uitdagende schrijfwedstrijd. De Bibliotheek Midden Brabant en Uitgeverij Zwijsen zijn samen op zoek naar getalenteerde schrijvers die het kinderboekenaanbod diverser kunnen maken. We zoeken schrijvers die kinderen van alle achtergronden aanspreken. We vinden dat er meer boeken moeten komen over kinderen uit andere culturen. Kinderen die niet één maar twee vaders hebben. Boeken waarin de prinses niet zit te wachten tot ze gered wordt door de prins. Wij roepen iedereen die schrijft voor kinderen op om mee te doen. Dit kan tot en met 2 januari 2023!

Wat is de opdracht?

Schrijf een samenvatting van je verhaal (ongeveer 1 pagina) en schrijf minstens 1 hoofdstuk (meer mag ook). Zowel uit de samenvatting als uit het eerste hoofdstuk blijkt dat diversiteit een rolt speelt in je aangrijpende, avontuurlijke en/of grappige verhaal.

Wat gebeurt er daarna?

De inzendingen worden beoordeeld door professionals uit het kinderboekenvak. Voor de beste inzendingen organiseren wij omstreeks maart 2023 een pitch-avond in de Bibliotheek LocHal waarin jij je verhaalidee kunt presenteren aan een vakjury.

De vijf origineelste ideeën krijgen de kans hun talent verder te ontwikkelen met een masterclass van een bekende kinderboekenschrijver. Dus kruip in de pen en stuur je inzending in. En wie weet wordt jouw boek na een redactiefase ook echt uitgegeven!

Praktische informatie

Datum: uiterlijk 2 januari 2023 inzenden
Naar: Woordlab@bibliotheekmb.nl
Leeftijd: 18 t/m 100 jaar

Deze schrijfwedstrijd is een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en Uitgeverij Zwijsen.

Stuur direct je samenvatting op!