Maak een kunstwerk of een verhaal/gedicht over een fantasiewezen en doe mee aan de wedstrijd!

5 oktober 2022 t/m 28 oktober 2022 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Kosten: gratis

Joepie! VNMH bestaat 30 jaar!!! Wat een mijlpaal! Voor VNMH natuurouders de aanleiding om met de Bibliotheek Hilvarenbeek de handen in elkaar te slaan tijdens de Kinderboekenweek 2022 GI-GA GROEN!

Wat hebben we bedacht? Met GI-GA GROEN willen we alle (basisschool)kinderen uit Hilvarenbeek meer betrekken bij de natuur om hen heen, zonder natuur kunnen we gewoon niet! Bovendien willen we jullie uitdagen met een wedstrijd met als opdracht ‘Maak een kunstwerk of een verhaal/gedicht over een fantasiewezen’. Lekker creatief bezig zijn met natuur en cultuur! Iedereen is volledig vrij in het vormgeven en materiaalkeuze van jouw idee, als het maar over natuur gaat.

Dus trek erop uit of vind je inspiratie in boeken en verhalen. Maak jij dat ‘renfijn’ (rendier + dolfijn) of ‘vargeltje’ (varken + vogeltje)? Of verzin jij dat spannende, grappige of droevige verhaal? Misschien bedenk je wel een stripverhaal of ga je aan de slag met kosteloos, duurzaam of natuurlijk materiaal en maak jij een GI-GA GROEN fabeldier? Ben jij straks die beroemde Hilvarenbeekse kunstenaar-in-spe?

De werken worden tentoongesteld in de Bibliotheek Hilvarenbeek. Een vakkundige jury zal per categorie 3 werken selecteren, deze kunstenaars dingen mee naar de 1e, 2e of 3e prijs. De andere kunstenaars verdienen een troostprijsje. Op 2 november tijdens de slotbijeenkomst van 14.30 – 15.30 uur reikt de alom bekende boswachter Frans Kapteijns de prijzen uit de winnaars van deze fantasievolle wedstrijd!

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt met hulp van VNM Hilvarenbeek, Stichting Annetje van Puyenbroek, Werckwinckel Hilvarenbeek, de Bibliotheek Hilvarenbeek en uiteraard boswachter Frans Kapteijns.

Praktische informatie

Wat: Maak een fantasiewezen (plant/dier) met kosteloze, duurzame en/of natuurlijke materialen of schrijf een verhaal/gedicht over een fantasiewezen

Voor wie: Categorieën: groep 1-2 groep 3-4 groep 5-6 groep 7-8, alleen of maximaal met 3 personen in een groep

Inleveren werk: persoonlijk, bij de balie van de Bibliotheek Hilvarenbeek, vanaf 5 t/m 28 oktober 2022 tijdens service-uren. Op 28 oktober om 18.00 uur sluit de inlevertermijn. Vermeld je naam, adres, woonplaats, leeftijd, groep, telefoonnummer en mailadres

Slotbijeenkomst: de Bibliotheek Hilvarenbeek: 2 november, 14.30 – 15.30 uur met prijsuitreiking door Frans Kapteijns.

Doe mee met de slotbijeenkomst

kbw22