Muzikale talkshow Notenkrakers

6 oktober 2022, van 20:30 tot 22:30 | Paradox (de Bibliotheek LocHal)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Donderdag 6 oktober hebben we een bomvol gevarieerd programma Notenkrakers, in Paradox, waarin presentatoren Marc en Paul Geerts de volgende gasten ontvangen:

ADANK & BLES

Harold Adank en Ivo Bles zijn geen onbekenden voor de bezoekers van Notenkrakers. Een aantal jaren geleden traden ze samen met gitarist Joris van Eijk tijdens de talkshow op onder de naam Raak de Snaar. Nu debuteren ze samen onder de naam Adank & Bles met het album Allemaal in mij, dat zondag 9 oktober gepresenteerd wordt. In Notenkrakers geven ze alvast een voorproefje. Bijna een jaar lang hebben ze gewerkt aan een repertoire dat geïnspireerd is door de mooiste kleinkunstliederen die ons taalgebied rijk is.

JASHA ELIANE

De 21-jarige Jasha Eliane uit Tilburg staat op de drempel van een doorbraak. Voorjaar 2021 debuteerde ze met de single Love is Love. Inmiddels is haar werk te horen geweest op onder meer 3FM, NPO radio 2 en FUNX. Tijdens de laatste editie van Pride Amsterdam trad ze op voor duizenden mensen. Dezelfde week trad ze op bij VPRO’s 3voor12, waar ze met haar band drie nummers speelde. Op haar meest recente single Mooiste Meisje bezingt ze haar liefde voor vrouwen, een thema in haar repertoire. Tijdens Notenkrakers treedt ze op en wordt ze geïnterviewd.

TON WILTHAGEN

Als hoogleraar Arbeidsmarkt aan Tilburg University weet Ton Wilthagen alles over de krapte op de arbeidsmarkt. Dat is logisch. Opvallender is dat hij er samen met Pieter Bon (ex-MAM) een lied over heeft geschreven: Krapte Snapte. Het is opgenomen door Wonderwerk, een gelegenheidsformatie die naast Bon en Ton bestaat uit onder andere bassist Joost van Haaren van Krezip en de Tilburgse wethouders Esmah Lahlah en Maarten van Asten. Maar Marc en Paul interviewen Ton niet alleen over dit project, maar ook over zijn andere muzikale activiteiten. Zo is hij ook deejay.

POPRONDE

Vaste gasten in de oktober-editie van Notenkrakers is Tara van den Dries, organisator van de Popronde in Tilburg. Die is dit jaar 27 oktober. Tara vertelt er alles over. Ze tipt ook een aantal opvallende acts die in Tilburg te zien zullen zijn.

FRANS DE LAAT

Frans de Laat is bekend als muziekprogrammeur van het Tilburgse Milieucafé. Daarnaast was hij ook vrijwilliger van de Brabantse Milieu Federatie. Vanwege het 50-jarig bestaan van de BMF is de muziekliefhebber songs gaan verzamelen die over de natuur, het milieu en klimaatprobleem gaan. Het oorspronkelijk doel was een top 50, maar de lijst telt inmiddels meer dan 130 nummers. Frans licht het initiatief toe tijdens Notenkrakers.

KALE TALK

In de rubriek Kale Talk bespreken Marc en Paul Geerts het actuele muzieknieuws uit de regio Tilburg.

MINICOLLEGE

Als afsluiting geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een multimediaal muzikaal minicollege. Het onderwerp is zoals altijd een verrassing, maar dat het leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

Praktische informatie

Datum: donderdag 6 oktober
Tijd: 20.30 - 22.30 uur
Locatie: Paradox - Telegraafstraat 62, 5038 BM Tilburg
Kosten: gratis
Aanmelden: vrije inloop