Stadskas013

1 oktober 2022, 09:00 t/m 8 januari 2023, 17:00 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Stadsnatuur neemt de laatste tijd een flinke vlucht. Elk initiatief kan op zichzelf staan, maar maakt ook deel uit van ons stedelijk ecologisch systeem. Stadskas013 deed een open call en bundelt in samenwerking met allerlei partijen initiatieven rondom stadsnatuur in een tijdelijke groene oase op het StadsBalkon. Van bijvoorbeeld biodiversiteit tot food en van circulariteit tot creativiteit.

Stadsnatuur in Stadskas013

In Stadskas013 beleef je allerlei vormen van stadsnatuur, met name gericht op wat de inwoner zelf kan bijdragen aan het vergroenen van hun stad, straat of tuin. Want stadsnatuur zorgt onder andere en voor lagere temperaturen in hete zomers en een betere leefomgeving voor mensen en dieren. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is en hoe je stadsnatuur verder kunt ervaren? Loop binnen bij Stadkas013 om kennis en inspiratie op te doen, om de Tilburgse skyline eens door een groene bril te bekijken of om tussen het studeren of werken in de LocHal door even te ontspannen tussen het groen

Programmering

Tijdens de looptijd van Stadskas013 vindt er ook allerlei programmering plaats rondom stadsnatuur. In de Bibliotheek, in de stad en uiteraard ook in de kas zelf. Over onder andere natuurinclusief bouwen, klimaatpsychologie en wildplukken. En met bijvoorbeeld podcasts, stekjeworkshops, filmvertoningen, kindercolleges en Tegenlicht Meet Ups. Kijk voor een overzicht op de themapagina.

Praktische informatie

Datum: zaterdag1 oktober tot zondag 8 januari 2023
Tijd: tijdens openingstijden de Bibliotheek LocHal
Locatie: StadsBalkon (Bibliotheek LocHal),3e verdieping Bibliotheek LocHal
Kosten: gratis

Stadsnatuur Tilburg

Wat kunnen Tilburgers doen om hun stad groener te maken? Best een hele hoop! Denk aan dak- en geveltuinen, wildperkjes, t(u)iny forests, groene woontorens, wormen- en insectenhotels en nog veel meer. Daarom brengen we dit jaar kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg2022. Check hier het hele programma.

Stadskas013 is totstandgekomen door allerlei samenwerkingspartners die een plekje in de kas hebben ingericht. Ook wordt het initiatief ondersteund door de Gemeente Tilburg en is het project deels gefinancierd vanuit Subsidieregeling Projecten Mondiale Bewustwording Tilburg 2021-2025