Tegenlicht Meetup Tilburg: In de Ban van het Bos

3 oktober 2022, van 19:30 tot 21:45 | de Bibliotheek LocHal - Stadsbalkon

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek LocHal en Senses of Change organiseren een Tegenlicht Meetup over de aflevering 'In de Ban van het Bos', waarin we samen gaan onderzoeken hoe we ons op een andere manier tot de natuur kunnen gaan verhouden. We gaan in discussie met inspirerende lokale sprekers zoals natuur jurist Anne de Vries en gaan daarbij 'out of the box' aan de hand van muziek

Door het bouwen van betonnen steden waar we onszelf in opsluiten, verliezen we onze band met de natuur. Voor veel inheemse volkeren is de band met de natuur juist vanzelfsprekend: zij luisteren naar de verhalen die de bomen en planten ons vertellen. Wetenschapper Suzanne Simard bewees dat planten en bomen in ieder geval met elkaar kunnen communiceren: via het 'Wood Wide Web' waarschuwen ze elkaar voor gevaar zoals ziektes of insectenplagen. Wat kunnen we leren van de oeroude intelligentie van de natuur over onze plek in de wereld en hoe we kunnen overleven?

Sprekers:

Jessica den Outer is expert in milieurecht en wil mensen inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de Natuur. Ze neemt ons mee in hoe in bij o.a. inheemse culturen bossen worden beschermd vanuit andere waarden dan wij hebben.

Anne de Vries is jurist natuur & milieu en gaat in op hoe we de natuur kunnen beschermen via het rechtssysteem.

Bram Stadhouders neemt ons mee out of the box aan de hand van muziek

Presentatie van lokale projecten: Radio Aarde; Struikroven en Zaailing gewenst

Praktische informatie

Datum: maandag 3 oktober
Tijd: 19.30 tot 21.45
Locatie: de Bibliotheek LocHal - Stadsbalkon
Kosten: gratis

Aanmelden

Stadsnatuur Tilburg

Wat kunnen Tilburgers doen om hun stad groener te maken? Best een hele hoop! Denk aan dak- en geveltuinen, wildperkjes, t(u)iny forests, groene woontorens, wormen- en insectenhotels. Stadsnatuur neemt de laatste tijd een flinke vlucht. Elk initiatief kan op zichzelf staan, maar maakt ook deel uit van ons stedelijk ecologisch systeem. Daarom brengen we dit jaar kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg2022. Check hier het hele programma.