Verderland: van tegeltuin naar jungle

4 oktober 2022, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij je tuin budgetvriendelijk vergroenen en heb je daar hulp bij nodig? Kom naar Verderland in Stadskas013 én maak kans een gratis ticket te winnen om in 6 maanden naar een groene oase te worden gecoacht door natuurtuinboekschrijfster Katja Staring van de tuin Verderland.

Verderland

Bezoek de Stadskas en kom naar een stukje Verderland, de natuurtuin van plantaardig publicist Katja Staring. Deze tuin kan overal in allerlei gedaantes opduiken. Zo vind je ook een Verderland op ondernemerstuin Un Bietje Groen aan de Koningshoeven in Tilburg. De komende maanden gaat Katja vanaf Verderland mensen helpen hun tuin te vergroenen.

Tilburg is een van de heetste steden van Europa. Dat komt omdat de stad erg is versteend. Er is weinig verkoelende en inspirerende natuur te vinden. Help mee aan een fijner klimaat in de stad, door je eigen tuin te beplanten. Dat leeft véél lekkerder, en je krijgt ook nog eens vrolijke bloemen, vruchten, vogels en vlinders om je heen.

Challenge

Maar hoe doe je dat, tegels eruit en dan planten erin? Tien Tilburgers doen mee met de Tegeltuin Challenge en krijgen coaching van Katja Staring en andere collega-groen-coaches bij Un Bietje Groen.

Katja schrijft momenteel een boek en online cursus over dit onderwerp, zodat straks iedereen kan bijdragen aan de groene revolutie!

Wil jij een van die 10 Tilburgers zijn? Laat dan je betegelde of oersaaie tuin op Facebook of Instagram zien en tag @Dailygreenspiration en/of kom naar de informatieavond op 4 oktober.
 

Drie Verderland-avonden in de Stadskas013

Op 4 oktober 2022 is er een kennismakingsavond. Je krijgt de eerste basistips voor het onttegelen: hoe pak je dat aan (hoe haal je ze eruit, wat doe je met de stenen, hoe ontwerp je je tuin en hoe regel je de rest?).

Op 1 november 2022 is er de workshop: Onttegelen in de winter: plantenplan maken, tegels eruit, bollen planten, bomen en struiken planten, en wat kun je nog meer doen juist in de winterperiode om straks een groene tuin te hebben. Meenemen: pen/kleurpotloden/stiften.

Op 29 november 2022 volg je de workshop: Wat doe je in de winter in je tuin? Plus: een open vragenuur voor het maken van een levendige, groene tuin in 2023.

Praktische informatie

Datum: 4 oktober, 1 november en 29 november 2022
Locatie: de Bibliotheek LocHal (Stadskas013)
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: niet nodig

Stadsnatuur Tilburg

Wat kunnen Tilburgers doen om hun stad groener te maken? Best een hele hoop! Denk aan dak- en geveltuinen, wildperkjes, t(u)iny forests, groene woontorens, wormen- en insectenhotels. Stadsnatuur neemt de laatste tijd een flinke vlucht. Elk initiatief kan op zichzelf staan, maar maakt ook deel uit van ons stedelijk ecologisch systeem. Daarom brengen we dit jaar kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg2022. Check hier het hele programma.