Samen lezen en zingen – voorlezen in twee talen

3 oktober 2022, van 09:15 tot 10:00 | Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Wagnerplein organiseert samen met Ouderkamer De Dirigent en Factorium voorlezen in verschillende talen. De Kinderboekenweek is een mooie start voor het nieuwe voorleesseizoen. Op maandag 3 oktober gaan we weer "Samen lezen en zingen", deze keer in 't Somalisch en Nederlands. Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom bij De Bibliotheek Wagnerplein.

Voorlezen in twee talen

Veel kinderen groeien op met meer dan één taal. Soms leren kinderen verschillende talen naast elkaar. Bijvoorbeeld als beide ouders een andere moedertaal spreken. Soms leren kinderen verschillende talen na elkaar. Bijvoorbeeld als de ouders naar Nederland zijn verhuisd en thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek en de Ouderkamer willen hierbij ouders graag op weg helpen. Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Voor meertalige kinderen zijn de voordelen van voorlezen zelfs nóg groter, als er ook positieve aandacht is voor hun thuistaal: de taal van het hart. Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Door samen te praten en te lezen maak je de wereld van kinderen groter.
We gaan starten met voorlezen in twee talen op maandag 3 oktober, van 9.15 tot 10.00 uur, bij de Bibliotheek Wagnerplein voor peuters en kleuters en hun ouders.

Het voorlezen staat helemaal in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: "Gi-ga-groen!". Daarom hebben we gekozen voor het prentenboek: "De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn" van Elle van Lieshout.

Heer Hermelijn begint een moestuin.
Zaadjes in de grond.
Gietertje water.
Beetje mest.
Veel geduld.
Hoe moeilijk kan het zijn?

Tja...
dat valt nog niet mee
met al die mollen, al die muizen, al die duiven.
Maar gelukkig krijgt hij hulp van Kereltje Konijn.

Kom je luisteren en meedoen?
We gaan samen lezen in het Nederlands en in ‘t Somalisch met een vertelkastje en daarna samen zingen met Rosalyn. De verwerking van het verhaal gaat d.m.v. spelletjes en liedjes, die erg leuk zijn voor de kinderen, maar ook essentieel bij het aanleren van begrippen. Wij hebben er erg veel zin in, kom je ook?
 

Praktische info

Datum: 3 oktober
Tijd: 9.15-10.00 uur
Locatie: De Bibliotheek Wagnerplein – Wagnerplein 4 - Tilburg
Kosten: gratis
Leeftijd: voor peuters, kleuters en hun ouders
Aanmelden: kan bij De Bibliotheek Wagnerplein
Tel. 013-5470855
E-mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl