[geannuleerd] De MediaStrijd LocHal: kinderen vs ouders

24 november 2022, van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Durf jij het op te nemen tegen je ouders? In een spannende game op donderdag 24 november ontdek je wie er meer weten over online media: de kinderen of de ouders. Los zo snel mogelijk de puzzels op en kraak de code in de Bibliotheek LocHal! Uiteraard gaan de winnaars met een mooie prijs naar huis.

Wat weet je bijvoorbeeld over hacken, wachtwoorden en likes kopen op social media? Weet jij hoe je een nepprofiel op Instagram onderscheidt van een echt profiel? En hoe ga je om met cyberpesten en online stalking? Dit zijn allemaal vragen waarmee je aan de slag gaat bij de MediaStrijd. In een escaperoom-achtig spel laat jij je ouders zien welke kennis je allemaal in huis hebt. En leer jij je ouders dat cookies niet alleen maar lekker zijn om op te eten..

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 november [geannuleerd]
Tijd: 15.30 - 17.00 uur
Locatie: de Bibliotheek LocHal
Kosten: gratis
Leeftijd: van 10 tot 14 jaar en ouders

Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema 'Like en Cancel'. Het gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne komt de Bibliotheek Midden-Brabant met interessante inzichten, goede voorbeelden en handvatten om het samen sociaal online te houden. Door de MediaStrijd leren kinderen én hun ouders spelenderwijs meer over dit onderwerp.