FilosofieGesprekken: over hoe we ons oordeelsvermogen kunnen oefenen en gebruiken

1 december 2022, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Udenhout

Kosten: €24,00 euro voor 3 gesprekken, deelname 1 gesprek voor €8,50 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In november en december 2022 bieden we in een kleine groep alle ruimte om samen te praten en ideeën uit te wisselen in vervolg op het thema van het FilosofiePodium met Coen Simon. De begeleiding is in handen van Anne Grefkens.

Bestel je ticket voor dit gesprek op 1 december

De FilosofieGesprekken worden interactief ingestoken, waarbij voldoende ruimte wordt ingepland om zelf met prikkelende vragen te komen. Dit wordt gedaan vanuit een veilige geborgen omgeving waarin we het belangrijk vinden dat iedereen zich gehoord voelt. In een vaste groep gaan we 3 ochtenden filosoferen over thema’s als onzekerheid, verandering en eenzaamheid.

We gaan samen op filosofisch onderzoek uit, om tot diepgang en helderheid in ons denken te komen. De begeleiding is in handen van Anne Grefkens. Zij heeft een Master in de filosofie, is schrijver, journalist en docent.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 november, 1 december en 8 december
Tijd: 19.30 –  21.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Udenhout
Kosten: €24,00 euro voor 3 gesprekken, deelname aan 1 gesprek is mogelijk voor €8,50 euro per gesprek
Voor wie: volwassenen en senioren
Aanmelden: via onderstaande oranje knop

Bestel je ticket voor dit gesprek op 1 december

FilosofiePodium met Coen Simon, auteur van het boek 'Filosoferen is makkelijker als je denkt

Het FilosofiePodium op donderdag 17 november is met filosoof Coen Simon over hoe we ons oordeelsvermogen kunnen oefenen en gebruiken in een tijd waarin feiten en alternatieve feiten om het hardst de baas spelen. Kom luisteren en oordeel zelf.

Praktische informatie
Datum:
donderdag 17 november 2022
Tijd:
inloop 19.30 uur, start lezing 20.00 – 21.30 uur
Locatie:
't Centrum, Slimstraat 1, 5071 EG Udenhout
Kosten:
€10,00 euro, inclusief een lekker kopje koffie of thee
Aanmelden:
via onderstaande grijze knop

Meld je ook aan voor het FilosofiePodium

Wat is filosofie en wat kun je ermee? hoe filosofeer je precies? wat voor vragen stel je dan? 

Bij het FilosofiePodium laten we een filosoof aan het woord en gaan we nadenken over vragen  waar eigenlijk niet 1 goed antwoord op is. Je kan de antwoorden in ieder geval niet zomaar vinden op Wikipedia. Misschien zijn er wel heel veel antwoorden te bedenken op een vraag, of misschien helemaal geen omdat je het antwoord gewoon niet zeker kunt weten.

Het FilosofiePodium helpt hierbij om te praten en te luisteren naar mensen die misschien anders nadenken over dingen zoals jij. Die misschien wel hele andere ideeën hebben over hoe de wereld in elkaar zit. En je mag ook juist altijd van gedachten wisselen of erachter komen dat je toch heel anders over iets nadenkt. Dat is namelijk precies wat filosoferen is, je denkt dan namelijk kritisch en   flexibel na over je eigen gedachten en ideeën en je durft ze aan te passen als je iets  nieuws hebt geleerd of ontdekt.