Meet&Greet kinderboekenschrijfster Saskia van den Brand

9 november 2022, van 15:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Woensdag 9 november is schrijfster Saskia van den Brand bij de Bibliotheek Waalwijk om haar verhalenbundel ‘Avonturen in Boekenatlas’ te promoten en te signeren voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Na kennismaking gaan alle kinderen aan de slag met het maken van een mobieltje van de toekomst. Met ‘Avonturen in Boekenatlas’ neemt Saskia van den Brand je mee naar een wereld waar geen internet is. Haar bezoek valt samen met de Week van de Mediawijsheid. Het vierde verhaal uit de bundel gaat over het jongetje Dex. Hij is naar Boekenatlas gestuurd, omdat hij te veel op zijn telefoon kijkt.

Creatieve activiteit

Schermtijd neemt toe met de leeftijd en we worden ook afhankelijker van apparaten, zoals mobieltjes. Op een creatieve manier mogen alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar een mobieltje van de toekomst ontwikkelen. Dit mag door te knutselen en te schrijven. Schrijfster Saskia geeft je geweldige tips om creativiteit bij kinderen te stimuleren.

“Ieder kind is een kunstenaar’’
De 32-jarige Roosendaalse schrijft al heel haar leven. Op school leerde ze vooral netjes schrijven en was er weinig aandacht voor het maken van creatieve verhalen. Hierdoor wist ze niet dat je ook kinderboekenschrijver kon worden. Lang was schrijven een droom, totdat ze het stemmetje in haar hoofd niet langer kon negeren. “Nergens word ik zo blij van als nieuwe verhalen bedenken. Ik besloot om mijn leven radicaal om te gooien en mijn hart te volgen.’’ Met het uitbrengen van ‘Avonturen in Boekenatlas’ heeft ze haar droom gerealiseerd en mag ze zichzelf kinderboekenschrijfster noemen. Saskia’s grootste talent is haar verbeeldingskracht. Met haar eigen bedrijf helpt ze kinderen om je verbeelding in te zetten op het gebied van taal. Volgens haar is ieder kind een kunstenaar en in staat om iets unieks te bedenken.

Praktische informatie

Datum: woensdag 9 november
tijd: 15.00 tot 16.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4A te Waalwijk
Toegang: gratis
Aanmelden: via de Bibliotheek of mail naar waalwijk@bibliotheekmb.nl