Minecraft Werkplaats: Stadsnatuur Editie

23 november 2022, van 14:30 tot 16:00 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij een Minecraft expert en vind je het leuk om in creative mode aan allerlei bouwprojecten te werken? En wil jij meehelpen om de stad een stukje groener te maken? Doe dan mee aan één van de Stadsnatuur Edities van de Minecraft Werkplaats, live in de Bibliotheek LocHal op woensdag en/of 30 november!

Samen bouwen aan een groenere stad in Minecraft met hulp van de Vogelbescherming

Het is heel belangrijk om veel natuur in de stad te hebben. Het is niet alleen mooi en gezellig, maar alle planten en bomen zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het niet superheet wordt in de zomer. Ook is het belangrijk dat dieren zoals vogels en vleermuizen hun nesten en huisjes kunnen maken, zodat ze samen met ons in de stad kunnen leven. Als je hier rekening mee houdt met het bouwen van een huis of stad dan noem je dat natuurinclusief bouwen.

Tijdens deze workshops in de Minecraft Werkplaats gaan we samen aan de slag met natuurinclusief bouwen. De Vogelbescherming is hier in Nederland al heel lang mee bezig, dus speciaal voor deze editie hebben we iemand van de Vogelbescherming uitgenodigd die hier alles over kan vertellen.

Nadat je alles weet van natuurinclusief bouwen gaan we in onze Minecraftserver aan de slag om samen een unieke, groene stad te maken waar genoeg plek is voor mensen én dieren. In Minecraft kun je alles bouwen wat je maar kunt bedenken, dus laat je ideeën de vrije loop en kom lekker meebouwen! 

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 n 30 november
Tijd: 14.30 tot 16.00 uur
Locatie: StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Leeftijd: 8+ jaar
Aanmelden: via Eventbrite

Direct ticket reserveren

Stadsnatuur Tilburg

Wat kunnen Tilburgers doen om hun stad groener te maken? Best een hele hoop! Denk aan dak- en geveltuinen, wildperkjes, t(u)iny forests, groene woontorens, wormen- en insectenhotels en nog veel meer. Daarom brengen we dit jaar kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg2022. Check hier het hele programma.

Stadskas013 is totstandgekomen door allerlei samenwerkingspartners die een plekje in de kas hebben ingericht. Ook wordt het initiatief ondersteund door de Gemeente Tilburg en is het project deels gefinancierd vanuit Subsidieregeling Projecten Mondiale Bewustwording Tilburg 2021-2025

De Minecraft Werkplaats

De Minecraft Werkplaats is een initiatief van het DigiLab van de Bibliotheek Midden-Brabant. Tijdens deze activiteiten werken kinderen onder begeleiding van onze medewerkers samen aan allerlei grote bouwprojecten in de virtuele wereld van Minecraft. Kinderen leren elke editie weer iets nieuws en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten met thema’s die variëren van duurzaamheid en cultureel erfgoed tot het oude Egypte en waanzinnige boomhutten.