Kindercollege Stadsnatuur met Auke-Florian Hiemstra

29 december 2022, van 14:00 tot 15:30 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vaak gaan mensen het bos in of naar de duinen als ze de natuur in willen. Maar natuur begint al voorbij de voordeur. In dit interactieve theatercollege leren kinderen van alles over stadsnatuur. Uit onderzoek blijkt dat kinderen meer Pokémons dan echte diersoorten kennen. Daar wil bioloog Auke-Florian Hiemstra verandering in brengen op donderdag 29 december in de Stadskas013.

Auke-Florian Hiemstra

Bioloog Auke-Florian Hiemstra ken je ongetwijfeld van Tv. Hij schuift aan bij talkshows, deed mee aan De Slimste Mens en presenteerde Willem Wever. Auke-Florian promoveert bij Naturalis, waar hij onderzoek doet naar animal architecture: dingen gemaakt door dieren, zoals vogelnesten. Auke-Florian woont net als veel dieren midden in de stad. Hij weet dan ook van alles te vertellen over stadsnatuur. Hij schreef er zelfs een boek over: Perronpapegaaien en krekelcriminelen. Dus luister en doe mee, met zijn interactieve theatercollege (10-13 jaar).

Plantendisco

Na het kindercollege is er een kleine afterparty met de BotaniBooth van allround designer Jeanne Shaw. Zij heeft een manier bedacht om in samenwerking met planten een muzikale en visuele ervaring te maken. De afkorting BYOB wordt BYOP: bring your own plant. Want neem je eigen plantje mee naar de kindercollege en wie weet is jouw plantje wel één van de dj’s in deze plantaardige disco.

Praktische informatie

Datum: donderdag 29 december
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: Stadskas013, StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Leeftijd: 10 tot 13 jaar
Aanmelden: via Eventbrite

13.30-14.00 uur Inloop
14.00-14.45 uur Kindercollege
15:00-15.30 uur Plantendisco
15:30-16.00 uur Einde

Direct tickets reserveren voor Kindercollege en Plantendisco

Stadsnatuur Tilburg

Wat kunnen Tilburgers doen om hun stad groener te maken? Best een hele hoop! Denk aan dak- en geveltuinen, wildperkjes, t(u)iny forests, groene woontorens, wormen- en insectenhotels en nog veel meer. Daarom brengen we dit jaar kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg2022. Check hier het hele programma.

Stadskas013 is totstandgekomen door allerlei samenwerkingspartners die een plekje in de kas hebben ingericht. Ook wordt het initiatief ondersteund door de Gemeente Tilburg en is het project deels gefinancierd vanuit Subsidieregeling Projecten Mondiale Bewustwording Tilburg 2021-2025.