Spreekuur Energieloket

27 mei 2023, van 10:30 tot 12:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil je ook energie besparen? Kom elke zaterdag langs bij het Energieloket Waalwijk in de Bibliotheek Waalwijk. Energiecoƶperatie Langstraat Energie heeft in de Bibliotheek Waalwijk, op verzoek van de Gemeente Waalwijk, het Energieloket Waalwijk. Dit loket wordt bemenst door opgeleide, onafhankelijke energiecoaches.

De hoge kosten van energie zijn het gesprek van de dag. Ook het klimaat en de behoefte aan een duurzame samenleving staan voortdurend in het middelpunt van de belangstelling. Vaak kun je door het bos aan alle beschikbare informatie over de mogelijkheden om te verduurzamen de bomen niet meer zien. Het Energieloket Waalwijk wil je dan ook graag helpen bij de vragen en keuzes die je moet maken bij het verduurzamen van je huis.

Waarvoor kun je terecht?

Als bewoner kun je bij het Loket terecht met al je vragen over je energieverbruik en isolerende maatregelen. Te denken valt aan informatie over wat je kunt bereiken met aanpassingen in je gedrag, zoals korter douchen en de thermostaat een graadje lager. Of aan wat je met kleine uitgaven zoals radiatorfolie en een waterbesparende douchekop aan energie kunt besparen. Maar ook kunnen de vrijwilligers van het Energieloket je als eigenaar van een woning onafhankelijk informeren en ondersteunen in de overwegingen bij grotere investeringen, zoals het isoleren van het dak en de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Daarnaast kun je worden ingelicht over mogelijke subsidies, leningen en fiscale voordelen.

Onze energiecoaches kunnen je dan te woord staan en, als je dit wilt, op basis van verstrekte gegevens over je huis, een huisbezoek plannen.

Praktische informatie

Datum: elke zaterdag
Tijd: 10.30 tot 11.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a
Kosten: gratis
Aanmelden: vrije inloop

Het Energieloket Waalwijk is digitaal bereikbaar via energieloketwaalwijk@gmail.com en www.langstraatenergie.nl.