Samen lezen en zingen – voorlezen in twee talen

30 januari 2023, van 09:15 tot 10:00 | de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Wagnerplein organiseert samen met Ouderkamer De Dirigent en Factorium voorlezen in verschillende talen. Op maandag 30 januari gaan we weer 'Samen lezen en zingen', deze keer in 't Pools en Nederlands. Het voorlezen staat helemaal in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Wagnerplein.

Kom je luisteren en meedoen?

We gaan samen lezen uit Maximiliaan Modderman van Jouke Akveld in het Nederlands en in ‘t Pools met een vertelkastje en daarna samen zingen met Rosalyn. De verwerking van het verhaal gaat d.m.v. spelletjes en liedjes, die erg leuk zijn voor de kinderen, maar ook essentieel bij het aanleren van begrippen. Wij hebben er erg veel zin in, kom je ook?

Praktische info

Datum: maandag 30 januari
Tijd: 9.15-10.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Wagnerplein
Kosten: gratis
Leeftijd: voor peuters, kleuters en hun ouders
Aanmelden: kan bij de Bibliotheek Wagnerplein, telefonisch 013-5470855 of via wagnerplein@bibliotheekmb.nl

Direct aanmelden voor het voorlezen

Voorlezen in twee talen

Veel kinderen groeien op met meer dan één taal. Soms leren kinderen verschillende talen naast elkaar. Bijvoorbeeld als beide ouders een andere moedertaal spreken. Soms leren kinderen verschillende talen na elkaar. Bijvoorbeeld als de ouders naar Nederland zijn verhuisd en thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek en de Ouderkamer willen hierbij ouders graag op weg helpen. Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Voor meertalige kinderen zijn de voordelen van voorlezen zelfs nóg groter, als er ook positieve aandacht is voor hun thuistaal: de taal van het hart. Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Door samen te praten en te lezen maak je de wereld van kinderen groter.

nvd2022