Boekenweek: Stille Boekenclub

19 maart 2023, van 14:00 tot 16:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lees je met ons mee tijdens de Boekenweek? We organiseren namelijk onze allereerste Stille Boekenclub op zondag 19 maart in de Bibliotheek LocHal! We komen dan samen om te praten over welk boek we lezen én om een uurtje in stilte te lezen.

Wat is een Stille Boekenclub

De Stille Boekenclub is een groep leesliefhebbers die het leuk vinden om hun liefde voor lezen met elkaar te delen. We lezen niet allemaal hetzelfde boek zoals in een klassieke boekenclub, maar je kiest zelf wat je wil lezen. We starten de bijeenkomst met een voorstelrondje. Iedereen vertelt kort iets over zichzelf en over het boek dat je gaat lezen. Vervolgens gaan we een uurtje lezen en hierna vertel je kort wat je tot nu toe van het boek vond.

De ideale manier dus om mede-leesliefhebbers te ontmoeten én om nieuwe boeken te ontdekken. De Stille Boekenclub wordt begeleid door Vincent Oostelbos. Vincent is vertaler en enthousiast deelnemer van Stille Boekenclubs.

Tekst gaat onder de video door.

Thema: Ik ben alles

In deze eerste editie dagen we je uit om een boek te kiezen dat past bij het thema van de Boekenweek: Ik ben alles. Met dit thema vieren we de veelvormigheid van onze identiteit. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Om jullie een handje te helpen hebben we een titellijst gemaakt die past bij dit thema. Maar je mag natuurlijk ook zelf een boek uitkiezen.

Titellijst Stille Boekenclub Boekenweek

Vervolg op de Stille Boekenclub

We willen na de eerste fysieke editie online verder gaan. Iedere eerste donderdag van de maand komen we om 19.30 uur samen om in gesprek te gaan én een uurtje in stilte te lezen. De eerste vindt plaats op donderdag 6 april. Je kan op het einde van de fysieke boekenclub aangeven of je ook graag aansluit bij de online variant.

Praktische informatie

Datum: zondag 19 maart
tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: WoordLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Aanmelden: via woordlab@bibliotheekmb.nl

Meld je direct aan voor de Stille Boekenclub

Boekenweek 2023

Stille Boekenclub is onderdeel van de Boekenweek 2023. We vieren tijdens de Boekenweek 2023 de veelvormigheid van onze identiteit. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. De boeken die worden besproken, liggen na afloop voor je klaar op een thematafel, zodat je ze direct kan lenen.

Tijdens de Boekenweek organiseren we meerdere Stille Boekenclubs en andere leuke activiteiten. Bekijk het snel op www.bibliotheekmb.nl/boekenweek

Boekenweek23