Comedy Classroom: Maakt geld gelukkig?

16 maart 2023, van 19:30 tot 21:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: €5,00 (inclusief pauzedrankje)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Geld maakt niet gelukkig, zo klinkt de uitdrukking. Maar gaat dit in tijden van bijvoorbeeld een woning- en energiecrisis nog wel op? Tijdens deze editie van Comedy Classroom, een pre-event van de Dutch Happiness Week op donderdag 16 maart, onderzoeken we dit met een expert tijdens een minicollege en met het publiek in een improvisatieshow.

Economische psychologie

Hoe zit het met de krantenkoppen over loterijwinnaars die het winnen uiteindelijk als vloek zijn gaan zien? Of met mensen die niet meespeelden, maar wel in de straat woonden waar uiteindelijk de postcodemiljoenenkanjer is gevallen? Marcel Zeelenberg is hoogleraar economische psychologie aan Tilburg University en publiceert over hoe emotie gedrag beïnvloedt. In Comedy Classroom laat hij zijn licht schijnen over het onderwerp van geluksgevoel en geld.

Improvisatiecomedy

De improvisatie-acteurs die vervolgens aan de haal gaan met het onderwerp zijn Anne de Graaf, Mark Dekker, David Khasho en Arnoud Plantinga. Zonder voorbereiding en aan de hand van input van het publiek, verzinnen zij een show bij elkaar die je nog nooit hebt gezien én die je ook nooit meer zult zien. Het publiek kan bij sommige scènes meespelen in de geïmproviseerde sketches, maar je mag uiteraard ook als toeschouwer genieten van de show.

Praktische informatie

Datum: donderdag 16 maart
Tijd: 19.30  21.30 uur
Locatie: StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)
Kosten: €5,00, inclusief pauze drankje
Aanmelden: tot 24 uur voor voor de voorstelling zijn tickets te reserveren via its@improschooltilburg.nl. Daarna zijn tickets aan de deur te verkrijgen zolang de voorraad strekt.

Reserveer direct je tickets

Aankomende show: Het Improvisie Songfestival

10 artiesten die van te voren niet weten welk land ze vertegenwoordigen of wat het onderwerp van hun inzending is. Zij gaan midden in de week van het echte Eurovisie Songfestival, op vrijdag 12 mei, de muzikale strijd aan in een show met presentatoren die foute grapjes maken, spetterende pauze-acts, een spannende puntentelling én uiteraard vuurwerkfonteinen. Dat is… het Improvisie Songfestival!

Cursus & workshops

Ben jij benieuwd naar een langere cursus? Of ontdekken wat improvisatietheater je verder kan opleveren? De aankomende cursus via het Cursushuis zit alweer vol. Je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe cursussen, aankomende shows en de tussentijdse drop-in workshops.

Aankomende workshops: