Workshop klimaat meten, bouw je eigen meetstation

8 maart 2023, van 18:00 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: €15,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens deze workshops bouw je je eigen meetstation. Je soldeert je eigen printplaat en zet je eigen kap in elkaar. Natuurlijk niet zonder hulp, maar onder deskundige begeleiding vanuit de LoRa-community. Het meetstation meet op dit moment temperatuur en luchtvochtigheid.

Op termijn zullen er meer mogelijkheden beschikbaar komen. Het meetstation werkt op basis van een Arduino mini computer, dat zijn gegevens doorgeeft aan meetjestad.net via het LoRa netwerk. Dit project wordt ondersteund door specialisten uit de Tilburgse LoRa/IOT community die helpen dit burgeronderzoek mogelijk te maken en de Gemeente Tilburg. De resultaten zullen getoond worden op de Monitor van de Stad in het FutureLab.

Meetstation

Normaal gesproken kost een meetstation zo’n €70,00 euro, maar dankzij de subsidie van de gemeente Tilburg kost de workshop voor inwoners van de stad slechts €15,00 euro. Je krijgt het meetstation uiteraard mee naar huis, met het verzoek om dit ergens in je eigen woonomgeving op te hangen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 8 maart
Tijd: 18.00 – 22.00 uur
Locatie: FutureLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: €15,00 euro
Aanmelden: via Eventbrite

Let op: Deze workshop is voor inwoners van Gemeente Tilburg. 

Reserveer je ticket voor deze workshop

Meet je Stad

In 2019 begonnen we in de LocHal in Tilburg met het project Meet je Stad. In dit project, opgestart in Amersfoort, helpen betrokken inwoners om de klimaatverandering in hun eigen straat of achtertuin in kaart te brengen. Hiermee willen we bijdragen aan een beter beeld van onze stad, en we willen mensen laten zien wat we zelf kunnen doen om hier verandering in te brengen.

KennisCloud

Praat ook mee op KennisCloud! Daar vind je meer informatie over de meetkastjes en de data en houden we je op de hoogte van nieuwe workshops om je eigen meetkastje te bouwen. Meld je aan voor de Meetup op KennisCloud.