CoderDojo: leren programmeren

1 juli 2023, van 09:30 tot 11:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Wil je leren programmeren? Wil je zelf een game maken of op een leuke manier apparaten aansturen met de computer? Wil je aan de slag met HTML, Scratch, App Inventor, Python en allerlei hardware? Kom dan naar de CoderDojo in het DigiLab! Op zaterdagochtend om de 2 weken zitten de vrijwilligers van CoderDojo klaar om je te helpen met jouw eerste stappen in de wereld van het programmeren. Ben je al wat verder gevorderd? Ook dan is er bij de CoderDojo genoeg nieuws te leren en ontdekken! Iedereen werkt op hun eigen manier en eigen niveau.

Wat is CoderDojo?

CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en volledig los staan van andere Dojo’s.
Bij een Dojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar om te programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s of games te maken en meer. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere gelijkgestemden, delen deelnemers waar ze aan werken en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick-ass ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers.

Tekst gaat onder video door

Praktische informatie

Datum: zaterdag 1 en 15 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni en 1 juli
Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
Locatie: DigiLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Leeftijd: 7-17 jaar
Aanmelden: via www.code013.nl

Direct aanmelden voor de Coderdojo