Expo: Verse Algoritmes Generator

16 mei 2023, 09:00 t/m 31 mei 2023, 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis

Tijdens de AI-Parade in mei staat de Verse Algoritmes Generator vanaf 16 mei in de Bibliotheek LocHal. Wat doet de Verse Algoritmes Generator? Aan de hand van vijf vragen over jouw voorkeuren genereert deze machine een recept op maat! Een werelds gerecht, een makkelijk gerecht, een Nederlands gerecht, een pittig gerecht, een smakeloos gerecht, en zo verder. Past deze keuze bij jou? En kun je verklaren waarom de generator juist dit recept aan jou aanbiedt? Ga het ervaren!

Wat doen algoritmes met je?

Met behulp van deze generator illustreren we wat algoritmes zijn en voeren we het gesprek. Zijn algoritmes per definitie slecht of bevooroordeeld? Waar in je leven kom je nog meer algoritmes tegen? En beïnvloeden die algoritmes jouw leven en jouw keuzes?

Bekijk deze video over de Verse Algoritmes Generartor.

Algoritmes

Wij, 21e -eeuwse burgers, kunnen niet meer zonder digitale platforms. Bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven en onze persoonlijke online profielen. Ze zijn overal. Waar ze eerst vooral werden beschouwd als handig, vermakelijk en sociaal, roepen ze nu ook steeds meer vragen op. Niet alle algoritmes zijn onbevooroordeeld. En wat er achter de schermen met onze data gebeurt is niet altijd even duidelijk. Maar met een klein beetje inzicht en bewustzijn kom je al een heel eind. Met de Verse Algoritmes Generator maak je kennis met algoritmes én kun je je kookkunsten uitbreiden!
Verse Algoritmes is geïnitieerd door het Digitaal Atelier, de kunst- en technologiewerkplaats van Huis73.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 16 t/m woensdag 31 mei
Tijd: tijdens de openingstijden van de Bibliotheek LocHal
Locatie: de Bibliotheek LocHal
Kosten: gratis

AI-Parade

Deze expositie is georganiseerd in het kader van de AI-Parade. De AI-Parade is een rondreizende expositie die elke maand in een andere bibliotheek te ervaren is. De gehele maand mei is de AI-Parade te beleven in de Bibliotheek LocHal en kun je meedoen aan allerlei activiteiten rondom kunstmatige intelligentie. Maak kennis met de mogelijkheden, kansen en dilemma’s rondom AI, creëer je eigen AI-gegenereerde kunstwerk en leer de nieuwste open source toepassingen gebruiken. Kijk voor meer informatie en het hele programma op onze pagina over de AI-Parade.