GENERATE_ART: Maak je eigen AI-kunstwerk

2 mei 2023, 13:30 t/m 3 juni 2023, 17:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Wil jij samen met kunstmatige intelligentie binnen een minuut een kunstwerk maken? Kom dan in mei langs bij het DigiLab. Je leert dan alles over het programma Midjourney en de mogelijkheden en gevaren van AI-toepassingen. Én je kunt je persoonlijke kunstwerk genereren.

Leer Midjourney kennen

Je hebt het vast al langs zien komen: AI-gegenereerde teksten van het programma Chat-GPT of vervreemdende foto’s of schilderijen die door kunstmatige intelligentie zijn bedacht en gemaakt. Kunstmatige intelligentie wordt almaar beter in het nabootsen van menselijke taal en gedrag en zelfs onze kunstzinnige vaardigheden zijn niet meer veilig. Het duurt niet lang meer voordat een echte foto nauwelijks nog te onderscheiden is van een AI-gegenereerde afbeelding. Dit brengt zowel veel mogelijkheden als ethische vraagstukken met zich mee. Is er straks nog wel behoefte aan schrijvers, beeldend kunstenaars of muzikanten? Of is AI over een paar jaar zo verfijnd dat je met één druk op de knop een prachtig schilderij kunt genereren dat aan al jouw eisen voldoet?

De beste manier om hier een mening over te vormen is door het zelf te ervaren! Kom in mei dus langs bij het DigiLab en ga zelf aan de slag om de mogelijkheden van het programma Midjourney te ontdekken. Midjourney kan een opgegeven tekst perfect omzetten in een afbeelding: of het nou gaat om een fotorealistische weergave van een eenhoorn, een schilderij van een kasteel in de stijl van Monet of een science-fiction illustratie: Midjourney genereert het allemaal.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 2 mei t/m zaterdag 3 juni
Tijd: tijdens de openingstijden van het DigiLab
Locatie: DigiLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Aanmelden: vrije inloop, je hoeft je hiervoor niet aan te melden

AI-Parade

Deze activiteit is georganiseerd in het kader van de AI-Parade. De AI-Parade is een rondreizende expositie die elke maand in een andere bibliotheek te ervaren is. De gehele maand mei is de AI-Parade te beleven in de Bibliotheek LocHal en kun je meedoen aan allerlei activiteiten rondom kunstmatige intelligentie. Maak kennis met de mogelijkheden, kansen en dilemma’s rondom AI, creëer je eigen AI-gegenereerde kunstwerk en leer de nieuwste open source toepassingen gebruiken. Kijk voor meer informatie en het hele programma op onze pagina over de AI-Parade.