Open Source Event

20 mei 2023, van 12:00 tot 16:00 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis

Zaterdag 20 mei staat de Bibliotheek LocHal in het teken van ‘Open Source’. De hele middag staat één onderwerp centraal: het belangeloos delen van informatie, producten en diensten in de digitale wereld en daarbuiten.

Van technische zaken als hardware, software en robotica tot kunst, design en architectuur. Luister naar interessante lezingen van de mensen achter Microsoft, WikiHouseNL en Tilburg Robotics. Doe mee met één van de workshops en ga zelf aan de slag met o.a. Linux Mint, de beginselen van het programmeren, text adventures ontwerpen of het coderen van muziek en visuals. Of snuffel rond op de Open Source Plaza en maak kennis met allerlei organisaties en toepassingen: van de ge-3D-printte armprotheses van Stichting e-NABLE en de Free Software Foundation tot LibreOffice en OpenSUSE.

Programma

Houd deze pagina in de gaten voor het volledige programma en tijdschema.

Wat is open source?

Open source betekent letterlijk ‘open bron’ en betekent in de computerwereld alle software waarvan de broncode volledig openbaar is. Iedereen kan dezedus vrij inzien, aanpassen en verbeteren zonder dat er auteursrechten in het geding komen. Vaak wordt met open source technologie gewerkt vanuit de gedachte dat kennis vrij toegankelijk moet zijn voor iedereen. De bekendste open source toepassing is het besturingssysteem Linux, maar er zijn ook organisaties die dit gedachtegoed vertalen naar bijvoorbeeld voedsel, architectuur, kunst of de medische industrie. Het vrij toegankelijk stellen van kennis is ook een belangrijk uitgangspunt van de bibliotheek, dus een Open Source Event in de bibliotheek is eigenlijk heel vanzelfsprekend.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 20 mei
Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur
Locatie: de Bibliotheek LocHal
Kosten: gratis
Leeftijd: alle leeftijden

De AI-Parade

Dit dagprogramma is georganiseerd in het kader van de AI-Parade. De AI-Parade is een rondreizende expositie die elke maand in een andere bibliotheek te ervaren is. De gehele maand mei is de AI-Parade te beleven in de Bibliotheek LocHal en kun je meedoen aan allerlei activiteiten rondom kunstmatige intelligentie. Maak kennis met de mogelijkheden, kansen en dilemma’s rondom AI, creëer je eigen AI-gegenereerde kunstwerk en leer de nieuwste open source toepassingen gebruiken.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op onze pagina over de AI-Parade.