Tegenlicht Meet Up: de prijs van AI

20 juni 2023, van 19:30 tot 21:30 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Achter de creatieve mogelijkheden van AI schuilt een realiteit van extractie en uitbuiting op industriële schaal, met grote gevolgen voor de aarde en de mens. We staan zelden stil bij de grondstoffen die nodig zijn om deze technologie te voeden en draaiende te houden. De ware kosten van AI worden door Silicon Valley liefst buiten beeld gehouden. Het heeft liever dat we spreken over onze documenten ‘in de cloud’ en niet ‘in een stroom slurpende blokkendoos op een industrieterrein.’ Kom meepraten tijdens deze Tegenlicht Meet Up op dinsdag 20 juni in de Bibliotheek LocHal.

De opkomst van kunstmatige intelligentie staat de laatste tijd vaak in de schijnwerpers en het maatschappelijk debat over de vele voor- en nadelen is in volle gang. Er wordt echter nog niet vaak gesproken over de gevolgen van de groeiende AI-industrie op het milieu en op onze planeet. Tijdens deze Tegenlicht Meet Up verkennen we samen met lokale sprekers en experts wat de prijs van AI is – en of bereid zijn om deze prijs te betalen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 20 juni
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis
Aanmelden: via Eventbrite

Direct aanmelden voor Tegenlicht Meet Up

AI-Parade

Deze meet up wordt georganiseerd in het kader van de AI-Parade. De AI-Parade is een rondreizende expositie die elke maand in een andere bibliotheek te ervaren is. De gehele maand mei is de AI-Parade te beleven in de Bibliotheek LocHal en kun je meedoen aan allerlei activiteiten rondom kunstmatige intelligentie. Maak kennis met de mogelijkheden, kansen en dilemma’s rondom AI, creëer je eigen AI-gegenereerde kunstwerk en leer de nieuwste open source toepassingen gebruiken. Kijk voor meer informatie en het hele programma op onze pagina over de AI-Parade.