Exclusieve literaire sneak preview van Ko de Laat

19 november 2015, van 20:00 tot 22:00 | Raadhuis Udenhout

Kosten: € 4,00 (KBO-leden) / € 5,00 (bibliotheekleden) / € 7,50 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijver en dichter Ko de Laat zit vijfentwintig jaar in het vak en viert dit in november met een eigen Ko de Laat Festival. Een van de onderdelen van dit festival is een optreden in de Trouwzaal van het Raadhuis in Udenhout.

Ko de Laat brengt deze avond een literaire variant van de Sneak Preview, een verschijnsel dat bekend is uit de filmwereld. Bezoekers krijgen een exclusieve selectie van nieuw, nog niet eerder gepubliceerd werk. Hij zal dit nieuwe repertoire echter afwisselen met teksten die hij door de jaren heen voordroeg. Een combinatie van Sneak Previews en evergreens dus.

Het werk van Ko de Laat spreekt een breed publiek aan en kenmerkt zich door observaties van het alledaagse, waarbij hij echter zichzelf ook niet spaart. Zijn teksten werden bekroond bij o.a. Plantage Poëzieprijs, Willem Wilmink Dichtwedstrijd, Driek van Wissen Sonnettette Competitie en Amsterdams Kleinkunst Festival. Zijn gedichten waren o.a. te horen bij Kermis FM, Omroep Brabant, Q Music en Radio 1.

Ko de Laat gaf enkele jaren terug al eens gastlessen op basisschool De Zeshoeven, maar verder is deze voorstelling een primeur voor Udenhout.