Ko de Laat jubileert met literaire sneakpreview

8 november 2015, van 14:00 tot 15:30 | De Bibliotheek Tilburg Centrum in het Bibliotheektheater

Kosten: €5,- (bibliotheekleden krijgen €1,- korting!)

De Tilburgse schrijver/dichter Ko de Laat zit dit jaar 25 jaar in het vak en viert dit met de tweede editie van het meerdaagse Ko de Laat Festival, dat in 2010 voor het eerst plaatsvond. Tijdens dit festival kijkt hij niet alleen terug, maar zeker ook vooruit. Daarom verzorgt hij op 8 november de literaire variant van een fenomeen dat bekend is uit de filmwereld: de Sneak Preview. Tegen een kleine entreeprijs krijgen bezoekers een exclusieve selectie van geheel nieuwe gedichten en andersoortige teksten te horen. Het zal tot de aanvang een geheim en een verrassing blijven wat Ko de Laat gaat voordragen.

Het werk van Ko de Laat spreekt een breed publiek aan en kenmerkt zich door observaties van het alledaagse. Zijn oeuvre omvat onder andere twintig dichtbundels, een verhalenbundel, teksten voor dertien theaterproducties en vijftien prijzen of ereplaatsen in schrijfwedstrijden. Zijn gedichten waren onder meer te horen op Omroep Brabant, Omroep Zeeland, Q Music en Radio 1.

Dit jaar werd Ko de Laat tweede in de Willem Wilmink Dichtwedstrijd. Hij verzorgde tijdens de kermis dagelijkse columns voor Brabants Dagblad en dagelijkse optredens voor Omroep Brabant en Kermis FM. Voor de kinderboekenweek schreef hij twee voorstellingen.

De literaire sneakpreview is een aanrader voor iedereen die zich wil laten verrassen door een schrijver die zichzelf vaak opnieuw uitvond. Tevens aanbevolen voor degenen die goede herinneringen hebben aan de zondagmiddagen waarop Ko de Laat zijn jaarlijkse dichtbundel presenteerde. En voor degenen die er spijt van hebben dat ze de kans om dat legendarische evenement bij te wonen nooit hebben gegrepen.