Beter & Handiger

Klik & Tik – trainingen en spreekuren

Voor iedereen die geen kaas heeft gegeten van computers en al surfend op internet verdwaalt, is er Klik & Tik. We maken je graag wegwijs met een gebruiksvriendelijk oefenprogramma. Wil je hier meer over weten? Dan ben je van harte welkom tijdens onze wekelijkse Klik & Tik-inloopspreekuren:

  • Woensdag van 10.00 tot 11.00 uur, in Bibliotheek 't Sant.
  • Woensdag van 13.30 tot 15.30 uur, in het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum. 

Let op: kijk altijd even in de online agenda voordat je een Klik & Tik-spreekuur bezoekt. Dit om teleurstellingen te voorkomen; rondom feestdagen en vakanties vervalt er soms een spreekuur.

Naast de inloopspreekuren geven we in verschillende vestigingen ook regelmatig Klik & Tik-trainingen, die bestaan uit 6 bijeenkomsten. 

Digisterker en Digicafés

Is de website van de gemeente lastig? Wil jij weten waar je toeslagen kunt aanvragen? Leren hoe je een DigiD aanmaakt? Kom dan een cursus Digisterker volgen! In 4 bijeenkomsten bespreken we waar jij moeite mee hebt. 

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in de regio Digicafés. In een Digicafé krijg je hulp bij alle uitdagingen die via internet op je afkomen.

  • Elke woensdag in Wijkcentrum 't Sant, van 13.30 tot 15.30 uur.
  • Elke derde zaterdag van de maand in de Bibliotheek Waalwijk, van 14.00 tot 15.30 uur.

Schrijfateliers

Schrijf je graag en wil je wel eens feedback op je werk? Dan is het Schrijfatelier misschien iets voor jou. In het Schrijfatelier werk je aan een kort verhaal, gedicht of, pak 'm beet, een complete biografie.

Alle genres zijn mogelijk. Het doel is elkaar enthousiast te maken en vooruit te helpen.

Taalhuis & Taalcafé

Om beter te worden in Nederlands kun je naar het Taalhuis. De locaties vind je hier. Ook voor basisvaardigheden als rekenen en computeren kun je er terecht. Verder vind je in de Taalhuizen makkelijke (les)boeken en oefenprogramma's.

Behalve Taalhuizen heeft de bibliotheek ook verschillende Taalcafés. Die zijn voor nieuwkomers en vluchtelingen die graag Nederlands willen praten. En voor Nederlanders die hen helpen leren. Zo leer en help je op een ontspannen manier. 

Wekelijks

Taalcafé in de Bibliotheek Oisterwijk
Elke zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur

Taaltafel Verhalenhuis in de Bibliotheek Wagnerplein
Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur

Maandelijks

Taalcafé in de Bibliotheek Goirle
Elke 2e maandag van de maand van 19.15 tot 20.30 uur

Taalcafé Broodje Aap & Linke Soep
Elke 1e vrijdag van de maand van 15.00 tot 17.30 uur

Let op: kijk altijd even in de online agenda. Rondom en tijdens feestdagen en vakanties vervalt er soms een bijeenkomst.

Taalkit Dutch

Iemand je taal leren, is iemand geruststellen. Download hieronder de lesmaterialen van de Taalkit Dutch en help vluchtelingen met Nederlands leren.