Beter & Handiger

Agenda digivaardigen

 • Digi-spreekuur Kaatsheuvel

  Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

  Van 14:00 tot 15:00

  de Bibliotheek Kaatsheuvel

  ma 20 jan

 • Klik & Tik-training Waspik

  Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik...

  Van 09:30 tot 11:30

  de Bibliotheek Waspik

  di 21 jan

 • Klik & Tik-training Oisterwijk

  Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

  Van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  di 21 jan

Bekijk de hele agenda

Klik & Tik – trainingen en spreekuren

Voor iedereen die geen kaas heeft gegeten van computers en al surfend op internet verdwaalt, is er Klik & Tik. We maken je graag wegwijs met een gebruiksvriendelijk oefenprogramma. Wil je hier meer over weten? Dan ben je van harte welkom tijdens onze wekelijkse Klik & Tik-inloopspreekuren:

 • Woensdag van 10.00 tot 11.00 uur, in de Bibliotheek 't Sant.
 • Woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, in de Bibliotheek Goirle.

Let op: kijk altijd even in de online agenda voordat je een Klik & Tik-spreekuur bezoekt. Dit om teleurstellingen te voorkomen; rondom feestdagen en vakanties vervalt er soms een spreekuur.

Naast de inloopspreekuren geven we in verschillende vestigingen ook regelmatig Klik & Tik-trainingen, die bestaan uit 6 bijeenkomsten. 

Digisterker en Digicafés

Is de website van de gemeente lastig? Wil jij weten waar je toeslagen kunt aanvragen? Leren hoe je een DigiD aanmaakt? Kom dan een cursus Digisterker volgen! In 4 bijeenkomsten bespreken we waar jij moeite mee hebt. 

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in de regio Digicafés. In een Digicafé krijg je hulp bij alle uitdagingen die via internet op je afkomen.

 • Elke woensdag in Wijkcentrum 't Sant, van 13.30 tot 15.30 uur.

Vragen over de overheid?

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. En dat is voor veel mensen vaak lastig.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Een cursus volgen? Of kén je iemand die wat hulp kan gebruiken?

De Bibliotheek helpt je graag verder, denkt mee of verwijst je door naar de juiste organisatie. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en hulp is gratis.

Taalhuis & Taalcafé

Om beter te worden in Nederlands kun je naar het Taalhuis. De locaties vind je hier. Ook voor basisvaardigheden als rekenen en computeren kun je er terecht. Verder vind je in de Taalhuizen makkelijke (les)boeken en oefenprogramma's.

Behalve Taalhuizen heeft de bibliotheek ook verschillende Taalcafés. Die zijn voor nieuwkomers en vluchtelingen die graag Nederlands willen praten. En voor Nederlanders die hen helpen leren. Zo leer en help je op een ontspannen manier. 

Wekelijks

Taalcafé in de Bibliotheek Oisterwijk
Elke zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur

Taaltafel Verhalenhuis in de Bibliotheek Wagnerplein
Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur

Maandelijks

Taalcafé in de Bibliotheek Goirle
Elke 2e maandag van de maand van 19.15 tot 20.30 uur

Taalcafé Broodje Aap & Linke Soep
Elke 1e vrijdag van de maand van 15.00 tot 17.30 uur

Let op: kijk altijd even in de online agenda. Rondom en tijdens feestdagen en vakanties vervalt er soms een bijeenkomst.

Taalkit Dutch

Iemand je taal leren, is iemand geruststellen. Download hieronder de lesmaterialen van de Taalkit Dutch en help vluchtelingen met Nederlands leren.