Informatiepunt Digitale Overheid in Kaatsheuvel

Beter leren omgaan met de websites van de overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Veel mensen vinden dat nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Goed opgeleide bibliotheekmedewerkers van Bibliotheek Kaatsheuvel en Loon op Zand helpen je graag verder, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en de hulp is gratis. Ook kun je gratis computercursussen volgen. Zodat je voortaan dingen zelf kunt regelen met de overheid, via de computer.

Openingstijden Informatiepunt Digitale Overheid

In de Bibliotheek Kaatsheuvel kun je met vragen over de (digitale) overheid terecht van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Daarnaast kun je binnenlopen tijdens een van de spreekuren op locatie in de gemeente Loon op Zand. Data, tijden en locaties lees je in onderstaande agenda.

Uitleg in een video

Ruim vier miljoen Nederlanders kunnen moeilijk of niet omgaan met de digitale overheid en hebben daar hulp bij nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om de berichtenbox van www.mijnoverheid.nl, toeslagen, belasting, rijbewijs, pensioen en uitkering.

De Bibliotheek Midden-Brabant biedt dicht bij huis computervaardigheidscursussen aan. Daar is in de gemeente Loon op Zand een Informatiepunt Digitale Overheid bijgekomen. Het informatiepunt sluit aan bij de maatschappelijke functie van de Bibliotheek. Hoe dichterbij de hulp, hoe lager de drempel.

Vijftien Bibliotheken en acht overheidsorganisaties zijn 1 juli 2019 gestart met de informatiepunten vanuit het project 'Digitale Inclusie'.
In 2020 en 2021 volgen 130 andere Bibliotheken.

Data en tijden spreekuren op locatie

Bekijk agenda