Dutch Happiness Week


De GeluksRevue: 3 online talks over geluk

Geluk en hoop in nieuwe tijden – met Leo Bormans

Leo Bormans reist als auteur van internationale bestsellers als 'The World Book of Happiness' de wereld over. Hij sprak in zijn online talk voor de KennisMakerijRevue vanuit de LocHal over geluk en 'hoopverlening'.

Langzamer leven – met Yvonne Mol

Yvonne Mol, auteur van het boek 'Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in', gaf een online talk in de KennisMakerijRevue over hoe je spanning vermindert en onrustige tijden ook waardevol kunt maken. 

Ach, dat is op fietsafstand – met Hera van Willick

Hera van Willick fietste in haar eentje door 48 landen. De ervaringen op de fiets gaven haar de nodige stof tot vertellen. In de KennisMakerijRevue gaat het onder andere over angsten en over het kiezen van je eigen pad.


Leer hoe je jouw geluksgevoel vergroot met één van onze online cursussen – gratis voor wie lid is of wordt

Hak die knoop door

Leer in de cursus 'Hak die knoop door' hoe je sneller besluiten neemt. Betere bovendien.

De kracht van falen

Eerst probeer je iets moeilijks en maak je fouten. Daarna wordt het makkelijker. Vooral als je leert van je fouten.  

Game on

In de cursus 'Game on' met Ruud van Nistelrooy leer je hoe je topprestaties levert. Het is meer dan 'even pieken'.


De LocHal: plek van geluk

Dutch Happiness Week & de Bibliotheek

Welke plekken in de stad maken Tilburgers gelukkig? Dat onderzochten studenten van Fontys Hogescholen samen met Marketing Tilburg en geluksambassadeur Leo Bormans in het project 'Geluksplekken 013'. Zo kon het gebeuren dat de LocHal in de Spoorzone op woensdag 13 februari 2019 werd gekozen tot een 'plek van geluk'.

De Bibliotheek Midden-Brabant is gehuisvest in de LocHal en als samenwerkingspartner betrokken bij de Dutch Happiness Week. Ook in andere vestigingen, zoals in Berkel-Enschot en die op het Tilburgse Wagnerplein, wordt aandacht besteed aan de themaweek.

Het initiatief heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk te vergroten en samen met anderen te werken aan projecten die geluk bevorderen. Het sluit aan bij het concept van 'De Bibliotheek Nieuwe Stijl', waarmee de Bibliotheek al een aantal jaar experimenteert: kennis en verhalen delen op andere manieren dan alleen via boeken.