Nationale Voorleesdagen

Programma

 • Spoorlezen LocHal

  Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur uit de Spoorleeslocomotief'. Iedere woensdag van 14.30 - 15.00 uur voor...

  Van 14:30 tot 15:00

  de Bibliotheek LocHal

  wo 19 feb

 • Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

  Elke derde donderdag van de maand is er in de Bibliotheek Wagnerplein een voorleesuurtje voor peuters. Er wordt elke keer voorgelezen uit een mooi kinderboek. En weet je.... je mag zelf ook een beetje...

  Van 10:00 tot 10:30

  de Bibliotheek Wagnerplein

  do 20 feb

 • Peuter voorleeshalfuurtje Leybron (Riel)

  Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben...

  Van 10:30 tot 11:00

  De Leybron Riel, Dorpsstraat 20 5133 AM

  vr 21 feb

Bekijk alle voorleesactiviteiten

Laat je voorlezen in de Bibliotheek!

De Nationale Voorleesdagen 2020 worden op woensdag 22 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met zaterdag 1 februari. Dit jaar staat Moppereend als Het Prentenboek van het Jaar centraal. Maar álle boeken zijn natuurlijk geschikt om voor te lezen, aan baby’s, peuters, kleuters maar ook aan volwassenen.

Waarom is voorlezen nou zo belangrijk?
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Voorlezen maakt je leuker!

Geen zin?
Zo pakt Dirk Scheel het aan:

Prentenboek van het Jaar: Moppereend

Moppereend, van Joyce Dunbar en Petr Horáček, is een veelzijdig prentenboek dat alle peuters en kleuters aanspreekt en veel stof geeft om over te praten. De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en herkenbaar. De tekst is eenvoudig en helder. Ook is het thema mooi neergezet, want: iedereen heeft wel eens een mopperbui of een donderwolk boven zijn hoofd. Maar je hebt elkaar nodig om de lucht weer te klaren, want na regen komt zonneschijn. Moppereend is een prentenboek om vrolijk van te worden.

Voorlezen met een handpop?
Zo doe je dat:

Word lid en krijg een gratis Moppereendje

Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de bibliotheek. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen nieuwe leden er ook nog een leuk vingerpopje van Moppereend bij cadeau!
Geef je kind een abonnement en haal het vingerpopje op bij de bieb bij jou in de buurt!

Hans Hagen over het nut én de fun van voorlezen: