De Nationale Voorleesdagen 2023

Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2023

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Hier inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Het prentenboek van het jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte. 

De magie van het voorlezen

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert wekelijks de aller leukste voorleesmomenten. Kom langs en ontdek samen de magie van het voorlezen, want voorlezen is leuk en stimuleert de taalontwikkeling van het kind!

Ontdek het voorlezen

Het Spoorleesjournaal

Het is bijna weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Daarom vertelt onze Spoorleesconducteur Michelle je alles over de Prentenboeken top 10 in deze nieuwe editie van het Spoorleesjournaal. Kijk snel met ons mee.

Vorige aflevering Spoorleesjournaal

Gratis knuffeltje

Maak je kind gratis lid van de Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari). Dan ontvang je een knuffeltje cadeau uit het prentenboek van het jaar!
*zolang de voorraad strekt

Jeugdabonnement

Prentenboek van het jaar 2023

Joukje Akveld Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Het Prentenboek van het jaar 2023 gaat over Maximiliaan Modderman. Hij geeft een feest in de tuin voor zijn speelgoedbeesten. Al gauw wordt het een wild feest en moeten alle knuffels in bad. En het boek. En de taart.

Bekijk dit boek

📚 Prentenboeken Top 10 2023

Het Nationale Voorleesontbijt

Op 25 januari 2023 beginnen De Nationale Voorleesdagen traditiegetrouw met het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt. Ook bij de Bibliotheek Midden-Brabant hebben we weer diverse bijzondere voorleesgasten geregeld. Hou de agenda in de gaten om te ontdekken wie er komt voorlezen in jouw bibliotheek vestiging! 

Wil je alvast in de stemming komen? Hiernaast zie je een filmpje van Tjibbe Veldkamp die voorleest uit 'Agent en Boef'.

Tjibbe Veldkamp leest voor uit Agent en Boef

Opa en oma zijn de beste voorlezers!

Hoe kunnen kinderen het beste genieten van de voorleeskunsten van opa of oma?

Voorleestips van bekende opa's en oma's

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Verder lezen