Nationale Voorleesdagen

Prentenboek van het Jaar: Coco kan het!

Coco kan het! is het Prentenboek van het Jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 20 t/m 30 januari) zul je dit boek van Loes Riphagen dus lekker vaak voorbij zien komen.

Waar gaat boek over?
Coco kan het! gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Alle babyvogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugeltjes uit te slaan. Gaat het Coco lukken om te vliegen?

Jij kunt het! Zing mee met Coco

De Nationale Voorleesdagen maken van voorlezen een nóg groter feest. Daar hoort natuurlijk ook een liedje bij!

Zing je mee?

Als Coco het kan, dan kan jij het ook. En je kind zingt vast graag met je mee.

Dit lied bij het prentenboek Coco kan het! is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten en gezongen door Gerson Main.⁠

Maak je kind blij met een voorleesvideo

Als de voorleesmomenten in de Bibliotheken door corona niet door kunnen gaan, kun je samen met je peuter en kleuter online van de leukste verhaaltjes blijven genieten.

In de afleveringen van Spoorlezen nemen enthousiaste verhalenvertellers jullie mee op avontuur. Rombombom, sla maar lekker mee op de voorleestrom! 

En er zijn natuurlijk nog zoveel meer leuke voorleesvideo's die jullie samen kunnen kijken!

Zo wordt het verhaal van Coco nog spannender

Loes Riphagen, maakster van het prentenboek van het jaar, geeft je in deze video fijne tips om je op weg te helpen bij het voorlezen van dit leuke verhaal over het moedige vogeltje Coco. Welke vragen kun je bijvoorbeeld stellen aan je kind? Of ga samen op zoek naar alle kleine beestjes op de achtergrond.

De leukste boeken om voor te lezen van 2021

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de Prentenboek top 10 van dit jaar centraal. Een jury van jeugdbibliothecarissen stelt deze top 10 samen. Marja Schaapveld, jeugdbibliothecaris bij Bibliotheek Midden-Brabant, laat je zien waarom juist deze boeken het voorlezen nóg leuker maken.

Laat je lekker voorlezen uit Coco!

Alle babyvogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugeltjes uit te slaan. Gaat het Coco lukken om te vliegen? Loes Riphagen leest zelf voor uit haar boek.

De Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo makkelijk als met de Digitale Verteltas. Doe de opdrachtjes. Praat, zing en speel. Ga aan de slag met je kind. Verslind een mooi prentenboek.

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. Ze dragen bij aan de taalontwikkeling.

Prentenboeken Top 10

Wat zijn de leukste, nieuwste prentenboeken voor kleuters en peuters? Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft deze Prentenboek Top 10 2021 samengesteld.