Agenda Nationale Voorleesdagen

 • [geannuleerd] Voorleesontbijt met burgemeester Hanne van Aart Bekijk details

  Van 09:30 tot 10:30 | de Bibliotheek Kaatsheuvel

  Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 26 januari t/m 5 februari om draait in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelt de Bibliotheek de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met leuke activiteiten. Op woensdag 26 januari zal burgemeester Hanne van Aart voorlezen tijdens het voorleesontbijt. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’ van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Na het voorlezen staat een heerlijk ontbijt klaar voor de kinderen.

  wo 26 jan

 • [geannuleerd] Voorleesontbijt met burgemeester Sacha Ausems Bekijk details

  Van 09:30 tot 10:30 | de Bibliotheek Waalwijk

  Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 26 januari t/m 5 februari om draait in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelt de Bibliotheek de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met leuke activiteiten. Op woensdag 26 januari zal burgemeester Sacha Ausems voorlezen tijdens het voorleesontbijt. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’ van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Na het voorlezen staat een heerlijk ontbijt klaar voor de kinderen.

  wo 26 jan

 • Nationale Voorleesdagen Online | Boself Elfira leest voor Bekijk details

  30 januari 2022, 10:00 t/m 5 februari 2022, 20:00 | online(*)

  Als het buiten donker is en de deuren van de bibliotheken sluiten, dan ontwaakt een dappere boself met de naam Elfira. Zij gaat elke avond op zoek naar een leuk avontuur om uit voor te lezen. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen leest Elfira op zondag 30 januari voor aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar uit het avontuurlijke boek "Vos gaat een stukje rijden" (uit de Prentenboek Top 10). Kijk vanuit huis mee samen met je (klein)kind, dan maken we er samen een leuk voorleesavontuur van!

  30 jan t/m 05 feb

 • Interactieve voorstelling: "Maar eerst ving ik een monster". Bekijk details

  Van 11:30 tot 12:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

  Zondag 30 januari organiseren we in het kader van de Nationale Voorleesdagen een interactieve peuter/kleutervoorstelling. Je rolt, met je pyjama misschien nog aan, VAN je bed ZO de Bibliotheek in. Janine speelt een deel van het bekroonde prentenboek na. Gezellig in pyjama, op haar slaapkamer. Ze is niet bang voor monsters. WELNEE, ze wil ze juist vangen! Dit prettige boek draait "de angst" voor monsters juist om. Kom gezellig meedoen?

  zo 30 jan

 • Samen lezen en zingen – voorlezen in twee talen Bekijk details

  Van 09:15 tot 10:00 | de Bibliotheek Wagnerplein

  De Bibliotheek Wagnerplein organiseert samen met Ouderkamer De Dirigent en Factorium voorlezen in verschillende talen. Op maandag 31 januari gaan we weer "Samen lezen en zingen", deze keer in 't Somalisch en Nederlands. Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Wagnerplein.

  ma 31 jan

 • Muziektheater 'Maar eerst ving ik een monster' Bekijk details

  Van 11:00 tot 11:45 | de Bibliotheek Wagnerplein

  Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 26 januari t/m 5 februari om draait in de bieb. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met van leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’, van Tjibbe Veldkamp. Op zaterdag 5 februari rol je, met je pyjama van je middagslaapje misschien nog aan, of vanuit je sportclubje 's ochtends zo de bibliotheek in. Ofwel: het theater in. Kom gezellig meedoen tijdens deze fijne peuter/kleutervoorstelling.

  za 05 feb

 • Interactieve voorstelling: "Maar eerst ving ik een monster". Bekijk details

  Van 15:15 tot 16:00 | Ontmoetingscentrum ’t Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout (de Bibliotheek Udenhout)

  Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 26 januari t/m 5 februari om draait in de bieb. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met van leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’, van Tjibbe Veldkamp. Op zaterdag 5 februari rol je, met je pyjama van je middagslaapje misschien nog aan, of vanuit je sportclubje 's ochtends zo de bibliotheek in. Ofwel: het theater in. Kom gezellig meedoen, want in theater 't Plein is er weer een fijne peuter/kleutervoorstelling.

  za 05 feb