Nederland Leest

Programma tijdens Nederland Leest

Bekijk alle activiteiten tijdens Nederland Leest

Praat mee tijdens Nederland Leest

Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Wat kun je doen om duurzamer door het leven te gaan? Daarover praten we met elkaar in november, tijdens Nederland Leest. Daarbij staat het boek Winterbloei van Jan Wolkers centraal. Je krijgt het gratis bij een bezoek aan de Bibliotheek!

Over de natuur
Wolkers’ biograaf Onno Blom koos de mooiste verhalen, brieven, essays, dagboekfragmenten en gedichten van Jan Wolkers over de natuur. Columniste Aaf Brandt Corstius trakteert u tussendoor op haar humoristische kijk op duurzame dilemma’s en Jan Wolkers’ liefde voor de natuur. Het voorwoord is geschreven door Ronald Giphart. 

In de Bibliotheek
Rondom het thema duurzaamheid wordt er de komende weken extra veel georganiseerd in de bibliotheek. In de agenda vind je alle activiteiten over dit thema in de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

Voor de jeugd is er natuurlijk ook veel te lezen over duurzaamheid. Op scholen hebben onze leesconsulenten het boek Borealis uitgedeeld van Marloes Morshuis. En hier vind je nog meer leestips voor boeken over duurzaamheid voor de jeugd.

De makers van het geschenkboek

VLNR: Ronald Giphart, Aaf Brandt Corstius, Jan Wolkers en Onno Blom.

Boeiende boeken over duurzaamheid

Gastcollectie Joop van Hezik

Over duurzaamheid wordt enorm veel geschreven. Hoe weet je nu welke boeken de moeite waard zijn? Joop van Hezik weet alles over duurzaamheid. We vroegen hem om ons de meest interessante boeken te tippen en een gastcollectie samen te stellen. Hij is onder meer adviseur biodiversiteit en groene economie bij het European Centre for Nature Conservation en directeur van de Nature Assisted Health Foundation. Namens GroenLinks is hij lid van het congres van de Europese Groene Partijen.