Nederland Leest

Programma tijdens Nederland Leest

 • Literair Café Berkel-Enschot met: Marie de Meister

  Op woensdag 20 november 2019 organiseert de Bibliotheek Berkel-Enschot een literair café in het kader van Nederland Leest. Deze avond is Marie de Meister te gast.

  Van 20:00 tot 22:00

  de Bibliotheek Berkel-Enschot - Kerkzaal

  wo 20 nov

 • Global Goals Oisterwijk | Nederland Leest over duurzaamheid

  De VN stelde een agenda 2030 op voor duurzame ontwikkelingsdoelen, genaamd ’Global Goals’. De gemeente Oisterwijk onderschrijft die doelen en wil een Global Goals-gemeente zijn. Maar hoe zorg je ervoor...

  Van 19:30 tot 22:00

  de Bibliotheek Oisterwijk (pleinzaal Tiliander)

  do 21 nov

 • Winterbloei-wandeling met gids en dichter | Nederland Leest over duurzaamheid

  Tijdens een interactieve wandeling laat vrijwillig boswachter Frans Kapteijns je de mooiste plekken in de Oisterwijkse bossen zien. Kapteijns is een enthousiast verteller. Ook worden tijdens de wandeling...

  Van 10:00 tot 12:00

  Vertrekpunt: parkeerplaats Heisteeg, Oisterwijk

  za 23 nov

Bekijk alle activiteiten tijdens Nederland Leest

Praat mee tijdens Nederland Leest

Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Wat kun je doen om duurzamer door het leven te gaan? Daarover praten we met elkaar in november, tijdens Nederland Leest. Daarbij staat het boek Winterbloei van Jan Wolkers centraal. Je krijgt het gratis bij een bezoek aan de Bibliotheek!

Over de natuur
Wolkers’ biograaf Onno Blom koos de mooiste verhalen, brieven, essays, dagboekfragmenten en gedichten van Jan Wolkers over de natuur. Columniste Aaf Brandt Corstius trakteert u tussendoor op haar humoristische kijk op duurzame dilemma’s en Jan Wolkers’ liefde voor de natuur. Het voorwoord is geschreven door Ronald Giphart. 

In de Bibliotheek
Rondom het thema duurzaamheid wordt er de komende weken extra veel georganiseerd in de bibliotheek. In de agenda vind je alle activiteiten over dit thema in de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

Voor de jeugd is er natuurlijk ook veel te lezen over duurzaamheid. Op scholen hebben onze leesconsulenten het boek Borealis uitgedeeld van Marloes Morshuis. En hier vind je nog meer leestips voor boeken over duurzaamheid voor de jeugd.

De makers van het geschenkboek

VLNR: Ronald Giphart, Aaf Brandt Corstius, Jan Wolkers en Onno Blom.

Boeiende boeken over duurzaamheid

Gastcollectie Joop van Hezik

Over duurzaamheid wordt enorm veel geschreven. Hoe weet je nu welke boeken de moeite waard zijn? Joop van Hezik weet alles over duurzaamheid. We vroegen hem om ons de meest interessante boeken te tippen en een gastcollectie samen te stellen. Hij is onder meer adviseur biodiversiteit en groene economie bij het European Centre for Nature Conservation en directeur van de Nature Assisted Health Foundation. Namens GroenLinks is hij lid van het congres van de Europese Groene Partijen.